Acasă Info Local Un prim pas important pentru o politică mai curată

Un prim pas important pentru o politică mai curată

DISTRIBUIȚI

Iniţiativa cetăţenească ,,Fără penali în funcţii publice” a fost adoptată de Camera Deputaţilor, după ce a fost ţinută la sertar, în Parlament, mai bine de un an. Votul a fost covârşitor, 295 de deputaţi au fost ,,pentru”, unul singur s-a abţinut şi niciunul nu a fost împotrivă.

Partidul Mişcarea Populară a susţinut şi promovat, de-a lungul timpului, iniţiativa cetăţenească #fărăpenali. Următorii paşi fireşti ar fi ca şi senatorii să voteze propunerea legislativă în aceeaşi notă, pentru ca apoi să fie iniţiat referendumul de modificare a articolului din Constituţie, declară președintele PMP Ilfov, Rizia Tudorache.

”Este un prim pas spre normalitate, o schimbare care ar putea elimina definitiv aberaţiile promovate, de exemplu, de Liviu Dragnea şi gaşca sa de yesmen, de tipul Florin Iordache, Cătălin Rădulescu, Şerban Nicolae sau Eugen Nicolicea. Vă aduceţi aminte, probabil, cum un şofer sau o femeie de serviciu nu s-ar fi putut angaja la Camera Deputaţilor fără a avea cazierul curat, dar preşedintele camerei inferioare a Parlamentului  (Liviu Dragnea la acel moment) putea conduce destinele unui popor, deşi avea o condamnare penală şi era judecat în alte dosare. Da, este un prim pas spre normalitate, iar partidele parlamentare nu-şi vor mai putea permite să susţină în funcţii ale statului român astfel de persoane. Este o minimă reparaţie morală, chiar dacă acest vid legislativ nu trebuia să existe, un pas spre a fi respectate:  Art. 16 (1) din Constituţie – Cetăţenii sunt egali în faţa legii… Art. 16 (2) – Nimeni nu e mai presus de lege”, susține Tudorache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 18 =