Acasă Economie Un proiect mult așteptat de București și Ilfov

Un proiect mult așteptat de București și Ilfov

DISTRIBUIȚI

Se organizează șantierul pentru “extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol” de la Glina

Primăria Capitalei a început lucrările de construire pentru organizarea de șantier în vederea executării lucrărilor contractului “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol”.

În cadrul acestui contract va fi posibilă realizarea unei stații de epurare pentru întregul debit de ape uzate colectat în sistemul de canalizare al municipiului Bucuresti, ape uzate provenite atât de pe raza municipiului, dar şi din alte localități învecinate din județul Ilfov, cât și construcția unui incinerator de nămol.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: “Extinderea stației de epurare de la Glina este o investiție unică, realizată cu fonduri europene, care se situează în topul investițiilor în infrastructura de mediu din România și din Europa”.

De implementarea acestei investiţii vor beneficia municipiul Bucureşti şi alte localităţi din vecinătatea Capitalei, incluse în Aglomerarea Bucureşti, prin considerarea aportului de ape uzate al acestor localităţi în debitele de dimensionare a Staţiei de Epurare a Apelor Uzate Glina Faza II. Aceste localităţi sunt Glina, Popeşti-Leordeni, Jilava, Chiajna, Chitila, Mogoşoaia, Voluntari, Dobroeşti, Pantelimon, Cernica, Căldăraru, Tânganu precum şi Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat la 22 iunie 2017 între Municipiul București și  Asocierea FCC Construccion, Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS – lider de asocierea FCC Construccion. Ordinul de începere a fost emis la 3 august 2017, iar durata de implementare este de 40 de luni (28 de luni proiectare şi execuţie şi 12 luni Perioada de Notificare a Defectelor).

Valoarea totală a proiectului este de 1.738.198.440 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă cofinanţată din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 874.695.929 lei, iar valoarea contractului de proiectare si executie “Extinderea Stației de Epurare a Apelor Uzate și construcția incineratorului de nămol” este de 505 965 000 lei, valoare fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here