Acasă Educatie Universitatea din București și Politehnica s-au alăturat Măgurele Science Park

Universitatea din București și Politehnica s-au alăturat Măgurele Science Park

DISTRIBUIȚI

Universitatea din București și Politehnica București au devenit membre în Asociația Măgurele Science Park. Astfel, cele două prestigioase instituții sunt primele care măresc echipa de decizie pentru cel mai ambițios proiect științific din țară. Consiliul Județean Ilfov, Primăria Măgurele și Institutul Național de Fizică, membri fondatori ai asociației, alături de Universitatea București și Universitatea Politehnică, se vor implica direct în dezvoltarea proiectului.

Măgurele Science Park este cel mai îndrăzneț proiect al Consiliului Județean, care va pune Ilfovul pe harta lumii în ceea ce privește economia inovativă. Este vorba despre o platformă de transfer tehnologic care va face legătura dintre cercetare și inovare cu mediul de business. MSP va fi un complex de afaceri, care va cuprinde spații de birouri, spații de proiectare și producție, un centru de excelență în sănătate cu accent pe cancer și boli cardio-vasculare, un centru de conferințe și chiar și un muzeu al viitorului.

”Mi-aș fi dorit să fie partener și Bucureștiul și Guvernul și am făcut această solicitare. Avem nevoie de tot sprijinul pentru că Măgurele Science Park are o însemnătate regională, națională și internațională”, a subliniat Marian Petrache importanța unor noi colaborări. Președintele Consilului Județean Ilfov a venit cu încă două vești bune. MSP va mai face doi pași hotărâți: ,”În cel mult 7-8 zile scoatem la licitație proiectarea pentru prima fază a parcului științific, pentru cele 5 hectare care vor intra în construcție. Și, tot într-o săptămână, obținem titlul de parc științific”.

”Eu cred că nu eram întregi dacă nu aveam două universități care nu numai că vor să se implice, dar cu care avem legături istorice”, a declarat Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”.

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București, a subliniat însemnătatea acestei asocieri: ”Este un moment foarte important pentru istoria zonei noastre și pentru viitorul destul de apropiat”

Mihnea Costoiu, rectorul Universitatea Politehnică București: ”Este capital să putem aduce știința în bunăstarea fiecăruia dintre noi. Insist asupra ideii ca Bucureștiul și Ilfovul să-și dea mâna. Avem universități foarte bune, institute de cercetare foarte bune și am putea vorbi cu adevărat de o forță. Determinarea noastră este foarte mare. Așteptăm cu încredere și municipiul București și sectoarele. Este un proiect mult prea important pentru această țară și pentru Europa”.

Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele: ”,Sunt foarte bucuros că vorbim în Măgurele de lucruri deja realizate. Vorbim de asociere de cel mai înalt nivel, cu entități de o valoare foarte mare pentru România”.

Cine va lucra în acest proiect? Cercetători de top din lume, medici, ingineri, imagiști, oameni de afaceri. Și, ca să dezvolte apetitul celor care se gândesc să facă pasul spre această echipă, începând din septembrie, oamenii de știință de la “Laserul de la Măgurele” și de la Institutul de Fizică Nucleară organizează lecții de informare pentru oricine este interesat de domeniu.

Nicolae Zamfir: ”Avem peste o lună o școală de vară comună cu Universitatea București. Eu am fost supărat puțin când au venit organizatorii și mi-au spus că s-a făcut selecție. Am ajuns să facem selecție pentru că erau prea mulți doritori. Au fost foarte multe solicitări din toată țara”

În toamnă va avea loc a doua sesiune de cursuri. Este gratuită și este formată din 12 lecții de informare științifică care se vor desfășura în perioada 15 septembrie – 15 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here