Acasă Info Local UNPR CĂTRE PSD: NE DAȚI, ORI NU NE DAȚI?!

UNPR CĂTRE PSD: NE DAȚI, ORI NU NE DAȚI?!

DISTRIBUIȚI

UNPR catre PSDChiar dacă în mediile politice este cunoscut drept un partener loial, mai ales când e vorba de interesul național și de putere, UNPR pare să caute tot felul de motive prin care să se certe cu PSD. În rândul social-democraților au existat încă de la constituirea alianței temeri că Gabriel Oprea și compania pot face pasul în afară atunci când va fi nevoie, după modelul consacrat deja încă de la înființarea formațiunii.

Potrivit enational.ro, nici lobby-ul intens făcut de Victor Ponta nu i-a convins pe social-democrați să nu mai stea tot timpul cu geana pe cei de la UNPR. Mai mulți social-democrați susțin că Oprea și ai lui caută în permanență posibile motive care să justifice o eventuală ruptură între cele două formațiuni. Acum, problema o reprezintă funcțiile din teritoriu. Un subiect sensibil, de care uneperiștii se cramponează în mod exagerat, spun social-democrații. ”Anunțul lui Victor Ponta, potrivit căruia funcționarii susținuți de PNL vor fi menținuți pe posturi, i-a enervat la culme. Apoi, Ponta a revenit și a spus că liberalii vor fi dați afară de peste tot, odată cu începerea negocierilor de fuziune cu PDL. Acum, mai toți uneperiștii bat din picior și țipă că vor să-și pună oamenii prin deconcentrate. În unele locuri s-a lăsat chiar și cu amenințari”, au declarat surse din cadrul PSD. Iar aceste discuții vin pe fondul unor dispute mai vechi dintre Gabriel Oprea și Ilie Sârbu, tema fiind și atunci tot numiri în posturi cheie.

Mai mult, lui Gabriel Oprea și compania nu le place nici eventuala apropiere dintre PSD și PPDD. Așa că, dacă Dreapta încearcă să se regrupeze, după ce a fost fărâmițată atât de Traian Băsescu, cât și de PSD, nici Stânga nu se simte acum prea bine. Iar dacă UNPR ar face, în toamnă, în cazul unei moțiuni de cenzură a Opoziției, un pas către aceasta, social-democrații s-ar putea trezi plecați de la putere. Și tot același lucru l-ar putea face și UDMR.

Cu puțin timp înainte de închiderea ediției, existau informații potrivit cărora PSD ar fi renunțat la ideea cooptării PPDD la guvernare, reușind să smulgă promisiunea de la UNPR, UDMR și PC că vor rămâne ”o echipă unită” și în viitoarea sesiune parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here