Acasă Anchete Update: Popești-Leordeni, Măgurele/Acțiune de amploare pentru combaterea faptelor îndreptate împotriva mediului

Update: Popești-Leordeni, Măgurele/Acțiune de amploare pentru combaterea faptelor îndreptate împotriva mediului

DISTRIBUIȚI

În cadrul activităților desfășurate ieri pentru protejarea mediului, de polițiștii din Ilfov și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au fost constatate 21 de infracțiuni de furt de electricitate, una de evaziune fiscală și una la Legea nr. 31 din 1990, privind societățile, fiind indisponibilizate 15 tone de deșeuri neferoase (predominant aluminiu).

Au fost verificate 104 autovehicule și 16 societăți comerciale, pentru neregulile constatate fiind aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 369.485 de lei.

Astfel, au fost aplicate 138 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 2 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 6 la O.G. 83/2000, privind organizarea şi funcţionarea cabinetelor de liberă practică pentru servicii publice conexe actului medical.

Alte 3 sancțiuni au fost pentru nerespectarea H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 4 la O.U.G. nr 92/2021, privind regimul deșeurilor, 3 sancțiuni la Legea nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, o sancțiune la O.U.G. nr. 195/2005, privind protecția mediului (fiind emisă o notificare privind suspendarea autorizației de mediu) și 13 sancțiuni la alte acte normative.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 4 permise de conducere, fiind ridicate 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare și retrase 19 certificate de înmatriculare.

 

Reamintim că având în vedere importanța asigurării unui climat de ordine și liniște publică, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale, în special cele îndreptate împotriva mediului înconjurător, la 7 aprilie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, prin structurile de ordine publică, rutieră, economic, investigații criminale, echipe chinotehnice, arme și muniții, respectiv acțiuni speciale, au desfășurat o amplă acțiune, în sistem integrat, împreună cu jandarmi și pompieri din Ilfov, cu reprezentanți ai Gărzii de Mediu, RAR, ISCTR și lucrători din cadrul unei societăți de energie electrică, în orașele Măgurele și Popești-Leordeni.

Acțiunea s-a desfășurat pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, pentru combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală și a furturilor de energie electrică, pentru depistarea și identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale de arderi de deșeuri, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru respectarea regimului rutier și pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here