Acasă Politic Următorul premier va fi anunțat în două-trei zile

Următorul premier va fi anunțat în două-trei zile

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a spus, luni seara, că ”tocmai au scăzut șansele” pentru alegerile anticipatem după decizia CCR de azi. ”Tocmai au scăzut, sub 50%. Au scăzut șansele”.

El a subliniat că este clar că suntem într-o situație politică complicată, însă i s-ar părea foarte riscant să fie perpetuat până în decembrie acest interimat. ”Întoarcerea la electorat este soluția corectă, dar ea nu se poate realiza doar prin voința presedintelui”, a afirmat Iohannis.

Președintele a precizat că va nominaliza un premier în următoarele două – trei zile.

Președintele Klaus Iohannis a lansat luni seară un nou atac la adresa PSD, spunând că nu comentează decizia CCR și că așteaptă motivarea, dar că ”ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”, generând o nouă criză prin sesizarea Curții. Iohannis a subliniat că nu va desemna un premier din partea PSD și a exclus și ideea unui guvern de uniune națională.

Ludovic Orban a susținut, luni, după decizia CCR că va încerca să formeze o majoritate parlamentară și s-a declarat convins că Iohannis va lua cea mai bună decizie în legătură cu desemnarea noului prim-ministru.

Decizia de luni a Curții Constituționale, care a dat dreptate PSD în disputa cu președintele Klaus Iohannis privind desemnarea lui Ludovic Orban premier, pentru a doua oară, întoarce practic România la momentul 5 februarie, când Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură. Șeful statului este pus în situația de a relua de la zero procedura de desemnare a prim-ministrului, prin noi consultări cu partidele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here