Acasă Politic USR, gata să facă parte din Guvernul Ciucă

USR, gata să facă parte din Guvernul Ciucă

DISTRIBUIȚI

Dacian Cioloș i-a transmis marți seara premierului desemnat Nicolae Ciucă, după ce acesta a cerut un „armistițiu politic”, că USR este gata să facă parte dintr-un nou guvern. Președintele USR face apel către PNL să renunțe la tergiversări și să se așeze la masa discuțiilor pentru a găsi și construi împreună o soluție stabilă și solidă, care să guverneze România.

„România are nevoie acum de o majoritate care să permită guvernarea României și nu de un armistițiu. Din punctul nostru de vedere, o astfel de majoritate este posibilă, de data aceasta. Pentru că USR, PNL și UDMR nu sunt adversari ca să vorbim de un armistițiu. Considerăm că sunt parteneri cu care putem construi împreună. Astăzi am propus din nou premierului desemnat și colegilor de la PNL soluții care să ne permită să reconstruim majoritatea. Acest lucru e posibil: ca USR să facă parte dintr-un guvern de coaliție condus de premierul Ciucă, dar pentru asta e important să renunțăm la tergiversări, care prelungesc aceste discuții inutil”, a declarat Dacian Cioloș.

El a subliniat faptul că un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate și că USR nu susține un astfel de executiv câtă vreme se poate construi o majoritate în Parlament.

„Armistițiu și înțelegere între partide există deja în Parlament, vedeți că de un an și jumătate, de când avem criza pandemică, atunci când au fost propuneri de proiecte legislative care au vizat măsuri de criză, în afară de AUR, toate celelalte partide au colaborat și au putut fi trecute proiecte de lege. Dar e nevoie de mai mult în perioada următoare: de un guvern stabil cu o majoritate clară în Parlament, care să poată să gestioneze și măsurile de criză, dar să vină și cu propuneri de reformă de care România are la fel de mare nevoie. Asta e soluția pe care noi o propunem, nu e nevoie să ajungem la alegeri anticipate”, a afirmat Cioloș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here