Acasă Info Local USR își face guvern din umbra și vrea să întreacă PNL

USR își face guvern din umbra și vrea să întreacă PNL

DISTRIBUIȚI

Din noua conducere face parte si deputatul de Ilfov Cornel Zainea

Nicușor Dan, proaspăt reales președinte al USR, a anunțat că va pregăti alături de noua echipă de conducere un guvern din umbră care să preia puterea în 2020.

”USR-ul a dovedit în aceste zile că este un partid viu, este un partid în care membrii săi au drept la opinie, s-a văzut în dezbaterea de 12 ore pe statut, iar rezultatul final, statutul pe care l-am votat, dovedește că USR-ul este un partid transparent.

Chiar prin statut am prevăzut publicarea documentelor contabile generale pe site-ul partidului, publicarea listei de angajați, posibilitatea ca membrii să studieze documentele contabile la sediul partidului. Am prevăzut, de asemenea, chestiuni de integritate, faptul că toți membrii organelor de conducere trebuie să își pună declarațiile de avere și de interese pe site-ul USR. Am prevăzut un mecanism care este nou pentru partidele din România, de consultare internă a tuturor membrilor – referendum intern. Toate acestea dovedesc ca USR-ul este un partid consecvent cu principiile pe care le cere de la societatea României. USR-ul iese mai puternic din acest congres, va avea un Biroul național reprezentativ, în care multe filiale județene vor fi reprezentate, sunt oameni pe care nu îi cunoașteți, dar o să îi cunoașteți în continuare pentru că sunt oamenii pe care filialele și apoi membrii noștri i-au considerat cei mai reprezentativi. Obiectivele noastre pentru următorii doi ani, înainte de cele patru cicluri de alegeri care urmează, sunt ca USR-ul să devină al doilea partid din România, să se bată cu șanse la primăriile marilor orașe la alegerile locale din 2020, să obțină un scor la alegerile parlamentare care îi permită sa numească prim ministrul în 2020. Pentru asta urmează o cale lungă și intensă, la care trebuie să participăm cu toții. USR-ul are un istoric de muncă asiduă, care i-a permis într-un timp scurt să intre în Parlament, trebuie să continuăm în același fel, trebuie să lucrăm împreună pe un program național complet pentru USR,  trebuie să lucrăm la nivel local pentru un program local, trebuie la sfârșitul anului viitor să venim cu un program de umbră și cu candidații la primăriilor marilor orașe și la primăriile orașelor în care avem azi filiale, trebuie să continuăm procesul de extindere astfel încat USR-ul să fie bine reprezentat în marea majoritate a orașelor și a comunelor din România.Este un drum interesant pe care sunt convins că îl vom parcurge muncind împreună cot la cot”, a declarant Nicușor Dan.

Noul Birou Național al USR va fi format din Elek Levente (președinte USR Cluj), Vlad Alexandrescu (senator USR București), Stelian Ion (deputat USR Constanța), Dan Barna (deputat USR Sibiu), Ionuț Moșteanu (deputat USR Argeș), Cristian Seidler (deputat USR București), Raluca Amariei (președinte USR Sibiu), Cristian Ghinea (deputat USR), Clotilde Armand (consilier sector 1), Cătălin Drulă (deputat USR Timiș), Cristian Ghica (senator USR București), Chereji Florin Silviu (membru USR Cluj), Cornel Zainea (deputat USR Ilfov), Claudiu Năsui (deputat USR București), Radu Mihail (senator USR Diaspora), Florina Presadă (senator USR București), George Țăranu (membru USR Iași), Ion Voinea (membru USR București), Arsu Alin Ionuț (consilier local USR București) și Dan Ivan (președinte USR Maramureș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here