Acasă Social Vaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în UE. Se administrează într-o singură...

Vaccinul american Johnson & Johnson, aprobat în UE. Se administrează într-o singură doză

DISTRIBUIȚI

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat utilizarea în Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid realizat de compania americană Johnson & Johnson, potrivit unui comunicat al instituției. Vaccinul se administrează într-o singură doză.

Vaccinul, numit Janssen, este cel de-al patru autorizat în UE, după cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca/Oxford.

Rezultatele studiului clinic arată că vaccinul este eficient pentru persoanele peste 18 ani. Studiile citate de EMA arată că vaccinul are o eficacitate de 67%. Dozele de vaccin pot fi păstrate la temperatura frigiderului. La 2/8 grade este stabil timp de trei luni, la -20 grade timp de doi ani, arată EMA. Cercetările şi testele clinice ale acestui vaccin au fost conduse de Janssen, de la multinaţionala americană Johnson &Johnson, însă la acest proiect au participat numeroase institute şi centre de cercetare americane. Vaccinul constă într-un vector ce utilizează un adenovirus uman (virusul responsabil de răceala obişnuită) pentru a reprima proteina SARS-CoV-2 în celule. Vectorul de adenovirus utilizat în vaccin a fost modificat pentru a nu se putea replica la oameni şi declanşa boala. Este administrat deja în Africa de Sud pentru eficacitatea sa împotriva tulpinii sud-africane a coronavirusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here