Acasă Info Local Valentin Laurentiu Condu, din nou primar de Dobroești

Valentin Laurentiu Condu, din nou primar de Dobroești

DISTRIBUIȚI

Valentin Laurentiu Condu a revenit, la 6 septembrie 2019, în funcția de primar al comunei Dobroești, după ce fusese suspendat de prefectul de Ilfov, prin Ordinul 226/6 iulie 2016 în urma unei condamnări definitive la doi ani de închisoare cu suspendare și la șase ani de încercare.

În urma sentinței civile nr. 8643/20.12.2018 a Tribunalului București – Secția Contencios Administrativ și Fiscal în dosarul nr. 27173/3/2016 și încheierea de ședință din Camera de Consiliu din 20 mai 2019 din același dosar, precum și a adresei nr. 9409/SE/29.08.2019 a Prefecturii Ilfov, a referatului nr. 9201/SE/29.08.2019 și a informării nr. 9506/SE/05.09.2019 emisă de prefectul Mihai Sandu Niță, Consiliul Local Dobroești a hotărât revocarea Hotărârii nr. 52/16.09.2016 privind alegerea unui consilier desemnat să exercite atribuțiile de viceprimar al comunei. Atunci, prin vacantarea funcției, Ștefan Condu, ales pe listele PSRO, a preluat funcția de viceprimar cu atribuții de primar, iar Mihai Brebenel, din partea PMP, a fost ales viceprimar.

În ședința Consiliului Local Dobroești din 9 septembrie 2019 s-a hotărât ca Ștefan Condu să rămână viceprimar, iar Mihai Brebenel a revenit în funcția de consilier.

La 5 iunie 2016, Valentin Laurentiu Condu a câștigat al patrulea mandat de primar, din postura de independent și a fost învestit la 23 iunie 2016. El a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la 14 octombrie 2014, prin sentința cu nr. 1205, în dosarul 4842/1748.2010, la doi ani de închisoare cu suspendare și la șase ani de încercare și obligat să plătească despăgubiri bănești și cheltuieli de judecată.

Valentin Condu a fost cercetat pentru ultraj, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului. Potrivit DGA, la 26 aprilie 2010, o femeie din Dobroeşti a reclamat că un funcţionar al primăriei i-a cerut 10.000 de lei şpagă. Motivul: neîntocmirea actelor de constatare referitoare la branşarea ilegală la reţeaua de apă a comunei. Ofiţerii DGA, împreună cu un procuror, au realizat flagrantul. Femeia s-a prezentat la primărie cu suma solicitată şi i-a înmânat banii referentului Marius Sabău. La un moment dat, în încăperea în care se aflau anchetatorii au intrat primarul Valentin Condu şi viceprimarul, însoţiţi de câţiva oameni. Procurorul de caz şi-a declinat identitatea şi a explicat motivul pentru care se afla acolo. ”Din acel moment, învinuitul Valentin Laurenţiu Condu a continuat să solicite informaţii, împiedicând desfăşurarea normală a activităţii judiciare, iar la finalul acesteia a împiedicat organele de urmărire penală să părăsească încăperea în care se aflau. În acest timp, învinuitul Condu Valentin Laurenţiu a apelat numărul de urgenţă 112 şi a solicitat sprijinul organelor de poliţie”. La sosirea polițiștilor, primarul comunei a permis unui angajat să descuie uşa de acces, iar anchetatorii au fost eliberaţi. Valentin Condu a fost imobilizat şi dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a fost audiat timp de şase ore. El a fost cercetat în stare de libertate pentru instigare la luare de mită, lipsire de libertate, ultraj şi favorizarea infractorului.

”Menţionăm că în tot intervalul de timp în care organele de urmărire penală au fost lipsite de libertate, atât lucrătorii de poliţie cât şi procurorul au încercat în repetate rânduri să explice angajaţilor primăriei că aceştia săvârşesc o infracţiune, şi-au prezentat legitimaţiile de serviciu şi au motivat prezenţa în sediul primăriei, subliniind că sunt în executarea unei activităţi judiciare legale”, au susținut procurorii.

”Nu este nimic adevărat. Nu este vorba despre mită. După terminarea anchetei vreau să spun public tot ceea ce s-a întâmplat”,  declara Valentin Condu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here