Acasă Social Valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa ambulatorie de specialitate crește la...

Valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa ambulatorie de specialitate crește la 5 lei

DISTRIBUIȚI
professional friendly female doctor hand checking old man patient chest with stethoscope on bed in hospital, coronavirus, covid-19, health care and medical technology concept

Pentru asigurarea accesului continuu al pacienților la serviciile medicale până la finele anului, Guvernul a alocat 3 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul Fondului național unic al asigurărilor sociale de sănătate.

De asemenea, valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa ambulatorie de specialitate pentru specialităţi clinice crește de la 4,5 la 5 lei, iar valoarea punctelor „per capita”, pe serviciu în asistenţa medicală primară şi pentru asistenţa medicală dentară rămâne neschimbată în trimestrul IV al anului 2024.

De asemenea, în luna iunie, Guvernul a aprobat menținerea în trimestrul III al anului 2024 a valorii punctelor pentru asistența primară și pentru specialităţile clinice în ambulatoriu la nivelul semestrului II 2023.

”Măsura asigură echilibrul, stabilitatea, sustenabilitatea și predictibilitatea în activitatea medicală pe parcursul întregului an 2024”, a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

1 COMENTARIU

  1. […] Pentru asigurarea accesului continuu al pacienților la serviciile medicale până la finele anului, Guvernul a alocat 3 miliarde de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea transferurilor din bugetul de stat către bugetul Fondului național unic al asigurărilor sociale de sănătate. De asemenea, valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa ambulatorie […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here