Acasă Info Local Verde de la Cotroceni pentru RO-ALERT

Verde de la Cotroceni pentru RO-ALERT

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la 26 martie 2018, Legea pentru aprobarea OUG nr. 72/2017 privind implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă ”RO-ALERT”.

Legea are ca obiect de reglementare implementarea Sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă ”RO-ALERT”, bazat pe tehnologii moderne din domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor. Sistemul presupune multiple avantaje faţă de cel actual, dintre care cele mai importante sunt reprezentate de: transmiterea unor mesaje de avertizare adaptate evenimentului iminent prin intermediul reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, transmiterea rapidă a mesajelor către toţi utilizatorii aflaţi în arealul ameninţat chiar în condiţii de congestie a reţelelor operatorilor de telefonie mobilă, afişarea instantanee a mesajelor pe ecranul terminalului mobil fără a fi necesară vreo intervenţie a utilizatorului, repetarea ciclică a mesajelor de alertare la intervale de timp configurabile, recepţionarea mesajelor de avertizare şi de către terminalele aflate în roaming, acurateţea mesajelor de avertizare, formulate doar pe baza informaţiilor furnizate de surse autorizate. Sistemul va fi implementat cu suportul tehnic al STS şi va fi operat de către structurile operaţionale 24/24 ale IGSU şi structurilor subordonate acestuia.

Președintele Iohannis a semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 74/2017 privind desemnarea IGSU ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here