Acasă Educatie Vincențiu Voicu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Apariția profesorului digital, ca o meserie...

Vincențiu Voicu, vicepreședinte al CJ Ilfov: Apariția profesorului digital, ca o meserie a viitorului, este doar o problemă de timp

DISTRIBUIȚI

Sistemul de învățământ a fost forțat să se mute în on line ca urmare a pandemiei de coronavirus. Preocuparea Consiliului Județean Ilfov este ca toate școlile să aibă 10 din 10 puncte pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale necesară pentru buna desfășurare a activității elevilor, dar și a profesorilor, se arată într-un comunicat de presă.

Astăzi, de Ziua Internațională a Studenților Vincențiu Voicu, vicepreședintele CJ Ilfov, s-a întâlnit cu prof. Adriana Stoica, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, prof. Cristina Petre Ghită, inspector școlar general adjunct, prof Ion Dogaru, inspector școlar general adjunct și prof. Florin Petrescu, director al Casei Corpului Didactic, pentru a găsi soluții pentru educația copiilor în on line.

Obiectivul este ca din nicio școală din Ilfov să lipsească dotarea tehnică necesară pentru lecțiile online.

“Această criză pandemică ne-a forțat practic să începem alfabetizarea digitală. Iar în acest context, apariția profesorului digital, ca o meserie a viitorului, este doar o problemă de timp. Suntem foarte hotărâți să asigurăm accesul la informație tuturor copiilor. De asemenea, o soluție de succes pe piața muncii, însemnând șomaj redus în rândul tinerilor și numeroși specialiști bine pregătiți, o reprezintă, chiar, formarea profesională în sistem dual. Incertitudinea provocată de actuala pandemie nu a descurajat, însă mediul de business din județul Ilfov să se implice în formarea elevilor în sistem dual”, a declarat Vincențiu Voicu, vicepreședinte al CJ Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here