Acasă Politic Violenţele de la Capitoliu care au şocat întreaga lume s-au soldat cu...

Violenţele de la Capitoliu care au şocat întreaga lume s-au soldat cu patru decese

DISTRIBUIȚI

Violenţele de la Capitoliu care au şocat întreaga lume s-au soldat cu patru decese. Șeful Poliției din Washington, Robert Contee, a declarat miercuri noaptea că este vorba despre o femeie care a fost împușcată de poliția Capitolului, precum și alte trei persoane care au murit în ”situații de urgență medicală”, anunță Associated Press.

Poliția a mai precizat că atât forțele de ordine, cât și susținătorii lui Trump au folosit substanțe iritante chimice în timpul ocupării pentru câteva ore a clădirii Capitolului.

Sediul Congresului SUA a fost eliberat miercuri seara de forțele de ordine.

Oficialii poliției spun, de asemenea, că au fost recuperate două dispozitive explozive artizanale, de tipul bombă cu țeavă: unul era în afara Comitetului Național Democrat și unul în afara Comitetului Național Republican. Poliția a mai găsit și un cocktail Molotov pe terenul Capitolului.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt, miercuri după amiaza, Capitol Hill în ziua în care Congresul american urma să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri. Ședința a fost suspendată din cauza unor scene de neimaginat în Statele Unite, considerată cea mai puternică democrație din lume. Liderii occidentali au denunțat violențele și ceea ce au numit un asalt la adresa democrației. În Washington a fost decretată starea de asediu iar militarii Gărzii Naționale au fost trimiși pentru a restabili ordinea. Ședința Congresului a fost reluată. Foto: Profinews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here