Acasă Social Voluntari seniori în sprijinul copiilor din Ilfov

Voluntari seniori în sprijinul copiilor din Ilfov

DISTRIBUIȚI

Fundaţia Regală Margareta a României și Metropolitan Life lansează selecția adresată centrelor de zi de tip școală după școală din județele Ilfov, București, Argeș, Vâlcea sau Constanța, pentru grantul ”Generații – Centrul Comunității”. Programul are ca scop susținerea centrelor sociale de tip after-school în implementarea de activități intergeneraţionale și atragerea voluntarilor seniori din comunitate în sprijinul copiilor.

Centrele sociale care accesează grantul vor mobiliza persoanele vârstnice din comunitatea locală ca voluntari în sprijinul copiilor. Seniorii doritori să ofere din timpul lor, dispuși să își împărtășească experienţa și competenţele vor activa în cadrul centrelor de zi pentru copii care implementează metoda de lucru intergeneraţională. Abordarea intergenerațională valorifică experiența profesională și de viață a seniorilor, stimulează solidaritatea și interacțiunea între generații, schimbul de valori și cunoștințe între copii și vârstnici. Implementarea proiectului va fi realizată pe baza Manualului intergenerațional și a trainingului oferit de Fundaţia Regală Margareta a României.

Grantul are o valoare de 5,500 de dolari, destinați gestionării voluntarilor vârstnici și implementării activităților intergeneraționale pe perioada anului 2020. Programul finanțează organizații neguvernamentale care dețin un centru de tip after-school cu servicii sociale pentru copii, din mediul rural sau urban, cu o activitate de cel puțin un an. În această rundă de finanțare, vor fi acordate patru granturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here