Acasă Economie VOM AVEA UN COD ADMINISTRATIV

VOM AVEA UN COD ADMINISTRATIV

DISTRIBUIȚI

Cod administrativGuvernul va elabora un cod administrativ care să aibă un efect pozitiv asupra activităţii în administraţia publică locală, un pachet de legi în acest sens fiind aproape finalizat.

„Este aproape finalizat pachetul legislativ de modificare a legislaţiei privind administraţia locală. Ne referim la legea administraţiei publice locale, legea administraţiei locale, la statutul funcţionarului public, legea prefectului, statutul aleşilor locali”, a afirmat Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Toate aceste legi vor fi incluse într-un cod administrativ, pentru a atinge câteva obiective cu care s-au confruntat toţi cei care au lucrat în administraţia locală de-a lungul timpului. „În primul rând vrem să clarificăm statutul primarului, şi s-a făcut un pas important, pentru a se stabili exact care este responsabilitatea primarului şi care este responsabilitatea funcţionarilor. Era inadmisibil să continuăm cu situaţia în care, după sute de semnături care se puneau pe documente înainte de către funcţionari, să semneze primarul, iar dacă, ulterior, cineva descoperea o neregulă să fie tras la răspundere primarul, în solidar, în condiţiile în care primarul nu e obligat să fie şi inginer, şi jurist, şi arhitect, şi specialist în urbanism”, a explicat Dragnea.

Problema care viza salarizarea primarilor a fost rezolvată, potrivit lui Dragnea, în prezent lucrându-se la o analiză privind salarizarea personalului din administraţie.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTOT ESCU?
Articolul următorAfumați

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here