Acasă Editorial Vorbe frumoase, vorbe urâte și vorbe

Vorbe frumoase, vorbe urâte și vorbe

DISTRIBUIȚI

Dimineața zilei de miercuri a început normal, cu dezbateri politice, contre între putere și opoziție, dar până la un punct. Opoziția, condusă neoficial de Raluca Turcan, a cerut din nou debarcarea lui Dragnea și Iordache de la șefia Camerei, iar în stilul caracteristic parlamentarilor, insultele, jignirile și trimiterile înapoi în băncile școlii s-au revărsat timp de o oră de la tribuna Parlamentului – suveranul Democrației.

La câteva ore distanță, premiera-premieră Viorica Dăncilă a prezentat Parlamentului programul de lucru al României la președinția Consiliului UE. Neconflictuala Viorica Dăncilă a făcut apel la calm, prietenie și muncă în echipă timp de 6 luni. Nici nu a ajuns bine în banca din Parlament, că opoziția a și sărit la gâtul ei.

Scăpată la declarații, singură, aceasta a vorbit despre fondul de investiții locale pe care PSD vrea să-l facă drept cadou primarilor și baronilor locali în anul ce tocmai bate la ușă. Numai că banii, ochiul dracului, pentru ea sunt lei, pentru Dragnea sunt euro – de aici și confuzia că nu se știe exact câți bani vor primi până la urmă „investitorii” din primăriile PSD.

Autoritățile franceze încearcă încă să-l prindă pe cel care a semănat teroare la Târgul de Crăciun din Strasbourg, iar motivația teroristă a gestului este, de asemenea, de negăsit.

Iohannis a participat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, înainte de alegerea conducerii acestui for, unde a vorbit din nou de statul de drept, de lupta împotriva corupției, uitând să spună că soția sa a ratat de două ori audierile la Parchetul General, dar asta este altă poveste. Tudorel Toader, ministrul a ceea ce se mai poate numi justiție, a ajuns la CSM după șeful statului.

După luni de „negocieri”, opoziția a decis să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului vineri și speră să și obțină un vot săptămâna viitoare.

Uniunea Europeană a reușit să negocieze cel mai amplu acord bilateral din istoria sa, cu Japonia. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here