Acasă Politic Votul pentru învestirea Cabinetului Orban, la 4 noiembrie

Votul pentru învestirea Cabinetului Orban, la 4 noiembrie

DISTRIBUIȚI

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, luni, prin consens, ca audierea miniștrilor să aibă loc marți și miercuri, iar votul pentru învestirea Guvernului Orban să fie dat în plenul reunit de luni, 4 noiembrie.

PNL propusese ca marți să fie audiați miniștrii în comisiile parlamentare, iar miercuri, de la ora 10.00 să fie convocată ședința plenului reunit pentru votul de învestitură. Calendarul transmis de Orban a picat însă la vot în reuniunea conducerii Legislativului, unde PSD are majoritatea.

“Prin consens s-a adoptat că pentru candidații la posturile de ministru audierile vor fi în ziua de marți și miercuri, de dimineață de la 9.00 până seara. Am căutat să evităm încălecarea mai multor comisii. S-a decis de asemenea, în unanimitate, ca luni, la ora 14.00, să aibă loc în plenul reunit votul pentru învestitura Guvernului”, a anunțat președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, după ședința de luni a Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Parlamentarii PSD nu vor fi prezenți în sală, la plenul reunit în care va fi acordat votul de învestitură pentru noul Executiv, a anunțat liderul social-democraților Viorica Dăncilă.

De cealaltă parte, liderul liberalilor, Ludovic Orban, a precizat că dacă nu va trece guvernul propus de el la a doua încercare nu vor mai vota liberalii, iar atunci pesediștii se vor înghesui să voteze pentru a nu se ajunge la alegeri anticipate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here