Acasă Politic Zece contracte de finanțare, în valoare de peste 19 milioane de lei,...

Zece contracte de finanțare, în valoare de peste 19 milioane de lei, aprobate de ministrul Barna Tanczos

DISTRIBUIȚI

Ministrul Barna Tanczos a semnat zece contracte de finanțare din cadrul Programului european „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice şi Ecosisteme” (RO-Mediu), derulat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Promotorii proiectelor pentru Domeniul Ecosisteme și Biodiversitate sunt Institutul de Biologie București, Universitatea Babeș – Bolyai Cluj-Napoca și Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cinegetică și Resurse Montane, Miercurea Ciuc.

Pentru Domeniul Atenuarea Schimbărilor Climatice, promotorii sunt Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Câmpulung, Primăria Municipiului Bistriţa, Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, Primăria Miercurea Ciuc.

„Este o ocazie specială pentru noi să vă avem alături într-un moment în care putem discuta despre lucruri concrete, despre rezultatele concrete ale acestui Program care are obiective legate de ecosisteme, biodiversitate, gestionarea substanțelor periculoase, atenuarea schimbărilor climatice. Aș dori, în primul rând, să vă felicit pentru proiectele depuse. Astăzi, semnăm contractele de finanțare pentru ecosisteme și biodiversitate, pentru refacerea a circa 45 de turbării și, de asemenea, semnăm contracte pentru pregătirea unor planuri de adaptare la schimbările climatice. Vă invit ca, alături de echipele dvs, să tratați în continuare cu seriozitate problemele de protecție a mediului, de protecție a zonelor care au nevoie de atenție sporită. Succesul instituțional depinde de echipă, dar adevărata provocare este implementarea acestor proiecte”, a subliniat ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Rezultatele proiectelor vor conduce la reducerea sau la prevenirea eliberării dioxidului de carbon și a metanului în atmosferă, dar și la o economie integrată a schimbărilor climatice pe aria unităților administrativ teritoriale care au fost selectate.

Valoarea totală a proiectelor care au fost aprobate astăzi este de peste 19 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here