Acasă Social „Zilele porților deschise” la  BNR

„Zilele porților deschise” la  BNR

DISTRIBUIȚI

Banca Națională a României organizează, în perioada 18 – 19 aprilie 2022, „Zilele porților deschise”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, în intervalul 11:00 – 18:00, precum și sucursale regionale și agenții ale băncii centrale din teritoriu.

Publicul larg va avea ocazia să admire expoziția permanentă a Muzeului BNR, inclusiv un lingou de aur din rezerva băncii centrale, precum și două expoziții temporare: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – eroina  Primului Război Mondial.

Realizată ca o incursiune imaginară în viața monarhului, de la copilărie la senectute, expoziția 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) prezintă uniformele de mareșal care i-au aparținut suveranului, costume populare, artefacte militare, monede, medalii, documente, bancnote.

Prilejuită de lansarea în circulație, începând cu 1 decembrie 2021, a bancnotei de 20 lei, expoziția Ecaterina Teodoroiu – eroina  Primului Război Mondial reunește o parte din obiectele personale ale acesteia (uniforma militară și cea de cercetaș, casca, ochelarii), precum și alte exponate, printre care tabloul pe care Camil Ressu i l-a dedicat în anul 1917, rochia de soră de caritate a Reginei Maria, fotografii de epocă.

Vizitatorii vor avea acces la informații referitoare la istoria și arhitectura BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, Palatul Vechi al BNR și istoria monedei naționale.

Accesul în Palatul Vechi al BNR se va face prin str. Lipscani nr.25, cu respectarea regulilor publicate pe site-ul BNR: https://www.bnr.ro/page.aspx?prid=20837

Publicul poate vizita și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș și Iași și agențiile BNR din Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here