Acasă Uncategorized Ziua Națiunilor Unite – Solidaritate pentru umanitate

Ziua Națiunilor Unite – Solidaritate pentru umanitate

DISTRIBUIȚI

În 1945, reprezentanții a 50 de țări s-au întâlnit la San Francisco la Conferința Organizației Internaționale a Națiunilor Unite pentru a elabora Carta Națiunilor Unite. Oficial, ONU a luat ființă la 24 octombrie 1945, când majoritatea semnatarilor au ratificat Carta. Odată cu ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, Națiunile Unite a luat ființă oficial.

Pentru a celebra aniversarea intrării în vigoare a Cartei ONU, pe 24 octombrie este marcată Ziua Națiunilor Unite.

ONU este organizația globală cu cea mai mare legitimitate, putere de convocare și impact normativ, fiind considerată organizația care dă speranță oamenilor pentru o lume mai bună. Urgența ca toate țările să își unească eforturile pentru a îndeplini promisiunea națiunilor unite este astăzi mai mare ca oricând.

În mesajul său din acest an, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, spune că în prezent ONU este mai încercată ca niciodată și pune semnul egal între ONU și speranță, pentru că Națiunile Unite a fost creată tocmai ”pentru momente ca acestea”.

”Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să aducem la viață valorile și principiile Cartei ONU în fiecare colț al lumii, oferind o șansă păcii și punând capăt conflictelor care pun în pericol vieți, viitorul și progresul global, lucrând pentru a pune capăt sărăciei extreme, a reduce inegalitățile și a salva Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, protejând planeta, inclusiv eliminând dependența noastră de combustibilii fosili și declanșând revoluția energiei regenerabile.

Și, în sfârșit, echilibrând scara oportunităților și libertății pentru femei și fete și asigurarea drepturilor omului pentru toți.

Pe măsură ce sărbătorim Ziua ONU, să ne reînnoim speranța și convingerea în ceea ce poate realiza umanitatea atunci când lucrăm ca una, în solidaritate globală”, se mai arată în mesajul lui Antonio Guterres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here