Acasă Politic Cornel Zainea, deputat de Ilfov: Amendamente pentru salvarea pădurilor virgine

Cornel Zainea, deputat de Ilfov: Amendamente pentru salvarea pădurilor virgine

DISTRIBUIȚI

Cornel Zainea, deputat USR de Ilfov: ”Amenzile pentru tăieri ilegale din ultimele păduri virgine ale Europei trebuie să rămână mari”

În urma discuțiilor avute cu ONG-urile de mediu, deputatul USR Cornel Zainea, membru în Comisia pentru mediu, a depus două amendamente la proiectul de lege de aprobare a OUG nr.51/2016 pentru modificarea și completarea legii privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Amendamentele USR definesc mult mai clar noțiunile de ”păduri virgine și cvasivirgine” și propun aplicarea de amenzi pentru defrișarea acestora. ”Amenzile pentru tăieri ilegale din ultimele păduri virgine ale Europei trebuie să rămână mari pentru a proteja această bogăție inestimabilă a României”, a declarat Zainea.

El a atras atenția asupra ”manevrelor Doinei Pană, vicepreședintele PSD al Comisiei pentru mediu, care a încercat să blocheze discutarea amendamentelor”. ”Doina Pană a venit cu propunerea să dăm un aviz pozitiv legii cu amendamentele care vor fi votate în comisia de agricultură, cea care are decizia de fond, adică să dăm un aviz în alb. Tot doamna Pană a propus să discutăm amendamentele în comisia de agricultură și să dăm un aviz pentru forma actuală a legii, fără amendamente. Aici m-am opus și am precizat că amendamentele care țin de mediu trebuie discutate în comisia de mediu. Apoi a propus să trimitem amendamentele către minister, să spună dacă sunt oportune sau nu și să le discutăm săptămâna viitoare cu un punct de vedere de la Guvern”, a spus Zainea.

Amendamentele USR vor fi discutate în ședința de săptămâna viitoare a Comisiei pentru Mediu. USR a sesizat societatea civilă cu privire la intenția deputaților PSD de a micșora pînă la irelevanță sancțiunile pentru defrișările ilegale și a reușit să declanșeze o dezbatere publică pe această temă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here