Acasă Info Local CONDUCERE BICEFALĂ LA POLIȚIA LOCALĂ BUCUREȘTI Ștefan Văsîi, de la Poliția...

CONDUCERE BICEFALĂ LA POLIȚIA LOCALĂ BUCUREȘTI Ștefan Văsîi, de la Poliția Locală Voluntari, adus direct în coasta lui Ion Țincu

DISTRIBUIȚI

ion-tincuDin 23 septembrie, Poliţia Locală București mai are un şef. Ştefan Vasîi, de la Poliția Locală Voluntari, a fost mutat de la conducerea Corpului de Control al primarului general, într-o funcţie de execuţie la Poliţia Locală a Capitalei, scrie puterea.ro. Astfel, instituţia are acum conducere bicefală. În acest moment, este haos printre poliţişti, pentru că nu se ştie cine dă ordine. Ion Ţincu, director încă nedemis, sau Ştefan Vasîi? Instalarea lui Vasîi, fost “băiat de casă a lui Pandele”, este plină de ilegalităţi, pentru că încalcă Legea funcţionarului public.

Cu câteva săptămâni înainte, Vasîi îi tot ameninţa pe angajaţii Poliţiei Locale că va veni în control, dar “uita” să mai vină. Acum sunt clare motivele pentru care nu venea în control. El îşi perfecta următoarea poziţie de şef. Numirea lui nu miră pe nimeni, pentru că a devenit un obicei ca fiecare primar general să îşi bage omul de încredere în Poliţia Locală.

Informaţii despre Ştefan Vasîi nu se pot obţine decât din articolele de presă, deoarece la Serviciul Resurse Umane din cadrul Poliţiei Locale nu există depus niciun CV profesional. Nimeni nu ştie ce şcoli a absolvit, ce diplome are, ce expertiză profesională are. Potrivit Legii funcţionarului public, fără un dosar profesional, nimeni nu poate fi angajat în Poliţia Locală, acesta fiind obligatoriu. Dosarul profesional trebuie să conţină copii ale diplomei de Bacalaureat, al ultimei şcoli absolvite, inclusiv ale cursurilor de perfecţionare la care a participat persoana angajată. Din toate acestea, Ştefan Vasîi nu a depus nimic. Problema este că, pe baza acestui dosar i se calculează şi gradul de încadrare şi de salarizare. Deocamdată, el a fost angajat la clasa 59 de salarizare, adică în jur de 3.700 de lei.vasai

În zilele următoare, lui Vasîi i se vor delega atribuţiile, iar salariul său va ajunge la 6.500 de lei. O altă ilegalitate este faptul că nu a dat examen pentru ocuparea funcţiei, aşa cum prevede legea. Surse din Poliţie Locală ne-au dat reţeta prin care se ocupă funcţii de conducere fără examen. Omul este angajat iniţial pe un post de execuţie, cum este şi cazul lui Vasîi, post pe care îl va ocupa timp de 6 luni. După acest termen, el este făcut director fără concurs, tot pentru 6 luni, după care revine la poziţia de adjunct şi tot aşa până la terminarea mandatului primarului general. Reţeta se mai aplică şi altor directori din Primăria Capitalei care trebuie ţinuţi sub presiune, să asculte şi să execute ordinele primite.

Se spune că Vasîi a fost numit pe funcţia deţinută în prezent de Ilie Unga, “trimis în concediu medical”. El s-a prezentat la locul de muncă plin de aroganţă, susține Puterea, afirmând că până nu ajunge şef nu va veni la serviciu. Se pare că doar relaţiile îl fac pe Vasîi să fie arogant, pentru că pensia o mănâncă de pe urma serviciului la Poliţia Română, unde a a fost comandant până la pensionare. Pe la Primăria Capitalei a trecut şi soţia sa, în perioada de început a mandatului lui Sorin Oprescu.

Vasîi a fost pe rând şef al Poliţiei Locale, director la societatea de apă şi canal, director la Green City, o societate a Primăriei Voluntari,. Fost pedelist, el a fost transferat de Gabriela Firea la Capitală. Ştefan Vasîi locuieşte cu familia chiar pe malul Lacului Fundeni, unde are o casă. El are doi copii, un băiat şi o fată, fiul său fiind căsătorit cu cu fata lui Tică sau Gică Gheară, fratele lui Nicu Gheară. Acesta are o casă tot pe malul Lacului Fundeni, cu un teren de forbal în curte, mai scrie puterea.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here