Acasă Politic 11 aprilie – „Ziua națională a educației financiare”, propunere a deputatului George...

11 aprilie – „Ziua națională a educației financiare”, propunere a deputatului George Tuță

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Ilfov George Tuță are în lucru un proiect de lege pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua națională a educației financiare”, cu scopul de a-i motiva pe cetățeni să se informeze pentru a dobândi abilitățile necesare pentru a folosi servicii financiare accesibile. Totodată, parlamentarul își dorește ca românii să aibă la dispoziție resursele necesare pentru a-și gestiona cât mai eficient bugetele, pentru a-și face un plan de economii care le va aduce confort financiar pe termen lung.

”Românii nu au cea mai solidă educație financiară, care să le permită maximizarea utilizării venitului familial, atât cât este. Este important pentru toți cetățenii să conștientizeze că există nevoia unei educații financiare care să fie transmisă de la cele mai fragede vârste. Este motivul pentru care o politică integrată și coerentă trebuie cât mai urgent pusă în dezbatere. Drept urmare am cerut susținerea colegilor parlamentari pentru a aproba proiectul de lege prin care ziua de 11 aprilie să fie declarată Ziua națională a educației financiare. Voi lucra pentru o Românie în care serviciile financiare sunt accesibile și în care toată lumea are abilitățile și motivația necesare pentru a le folosi”, a declarat George Tuță.

Potrivit proiectului de lege, ”Parlamentul României poate organiza, prin Decizia Birourilor Permanente ale celor două Camere, o conferință anuală, precum și oricare alt tip de evenimente publice, în domeniul educației financiare dedicate acestei zile. Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației, Banca Națională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin intermediul Institutului de Studii Financiare, precum și alte autorități ale administrației publice centrale și locale vor organiza manifestări publice, precum și simpozioane, seminarii sau mese rotunde dedicate acestei zile. Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune vor introduce în programele lor emisiuni dedicate acestei zile”.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here