Acasă Economie 11 MILIOANE LEI DE LA PENETRATIA PRELUNGIREA GHENCEA – DOMNESTI – ”MERG”...

11 MILIOANE LEI DE LA PENETRATIA PRELUNGIREA GHENCEA – DOMNESTI – ”MERG” CĂTRE CONCERTE  ȘI CORURI ȘCOLARE

DISTRIBUIȚI

ghenceaPrimaria Capitalei a cheltuit pana la 30 septembrie doar 20% din banii alocati pentru investitii in acest an, potrivit executiei bugetare aprobate la ultima sedinta de Consiliu General. La sectiunea cheltuieli de functionare s-au cheltuit 80% din fonduri. In plus, la ultima sedinta de Consiliu General s-a aprobat o rectificare bugetara, s-au luat bani de la proiectul de modernizare Piata Eroii Revolutiei, penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, modernizarea Soselelor Iancului si Pantelimon, largirea strazii Fabrica de Glucoza, o parte dintre aceste proiecte neincepand in acest an, si s-au dat la Pasajul Ciurel si pentru majorarea subventiei RATB.

In plus, s-au luat bani de la sistemul de management al situatiilor de urgenta, consolidari si proiecte de regenerare urbana si s-au dat pentru organizarea mai multor evenimente culturale: Festivalul corurilor scolare,  Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor etc.

Circa 11 milioane lei au fost luati de la sistemul de management al situatiilor de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti, din cele 28 milioane lei aprobate la inceputul anului, 1,5 milioane lei de renovarea cladirii de pe str. Lipscani 18-20, data recent pentru amenajarea Muzeului Holocaustului, 2 milioane lei de la consolidare, reabilitare, extindere si resturare fatada imobil bd. Regina Elisabeta nr. 29-31 (au mai ramas 500.000 lei), un milion lei de la dotari si echipamente pentru sediul primariei;, 500.000 lei de la sistemul interactiv de informare a cetatenilor, 450.000 lei de la portal administratie locala, 24 milioane lei de la capitolul protectie contra incendiilor dintre care 6,5 milioane lei de la infiintarea de noi subunitati de pompieri, 2,1 milioane lei de la modernizarea unor unitati de invatamant – gradinite si scoli si 5,6 milioane lei de la capitolul alte cheltuieli in domeniul invatamantului, 1,4 milioane lei de la studiul pentru reconstruirea Halii Matache in Parteneriat public privat, studiu consolidare/concesiune imobil str. Lipscani nr. 70/ Selari 19 si a altor cladiri din centrul Istoric aflate in proprietatea primariei, 7 milioane lei de la revizuirea Planului Urbanistic General, 2,3 milioane lei de la proiectul autostrazii suspendate (Inchidere Inel Median), circa 2 milioane lei de la diverse proiecte de regenerare urbana (concurs solutii amenajare Piata Matache, concurs solutii amenajare Piata Unirii/ Piata Victoriei, regenerare urbana zona Ferentari, studiu amenajare Lacul Morii), 5,8 milioane lei de la modernizare Piata Eroii Revolutiei si pasaj pietonal (proiectul a ramas fara bani), 11 milioane lei de la penetratia Prelungirea Ghencea-Domnesti, circa 5 milioane lei de la modernizare Sos. Iancului si Pantelimon, 10 milioane lei de la largirea strazii Fabrica de Glucoza și date astfel: 605.000 lei la muzee, 5,7 milioane lei la institutii de spectacole si concerte (alocari pentru Festivalul corurilor scolare,  Festivalul de Dramaturgie Rodica Popescu Bitanescu, Festivalul Caragiale, Gala Premiilor Municipalitatii, Gala Absolventilor), 4,4 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice, 78 milioane lei pentru transportul public – majorarea subventiei RATB și 38 milioane lei pentru Pasajul de la Ciurel. Proiectul a mai primit 40 milioane lei la inceputul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here