Acasă Anchete GENERALUL BURIAN, CONSIDERAT OMUL LUI BASESCU, TRECUT IN REZERVA

GENERALUL BURIAN, CONSIDERAT OMUL LUI BASESCU, TRECUT IN REZERVA

DISTRIBUIȚI

sppPreședintele Klaus Iohannis l-a trecut în rezervă pe generalul Alexandru Burian, director adjunct al SPP, una dintre cele mai controversate figuri ale serviciilor secrete din ultimii ani, considerat, totodată, ”cîrtița” fostului președinte Băsescu în interiorul noii administrații, anunta Inpolitics.ro.

Încă de la instalarea în funcție, președintele Iohannis a fost avertizat să-l schimbe neîntîrziat din funcție pe Burian, într-o scrisoare deschisă a senatorului Valer Marian. Acesta susține de multă vreme că generalul Burian ar fi constituit în cadrul SPP  ”o unitate conspirată de poliţie politică , denumită ” Zeus”, în beneficiul preşedintelui Traian Băsescu, care reuneşte specialişti din diverse domenii detaşaţi de la alte servicii secrete,inclusiv specialişti în interceptări. Sediul acestei unităţi secrete este în Palatul Parlamentului şi se bănuie că aceasta a realizat înregistrarea discuţiilor în Comisia de anchetă a Elenei Udrea şi difuzarea selectivă a unor fragmente. Ex-colonelul SPP Mircea Găinuşe, care a activat la Secţiunea de Documentare Informativă, i-a adresat ,în 2009, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, prin care i-a semnalat că în general în SPP şi în special în unitatea Zeus au fost integraţi ofiţeri din fosta Securitate, specializaţi în poliţie politică (…)

În urma dispoziţiilor date de generalul Burian şi colonelul Nedelea, ofiţerii aflaţi în subordinea lor îşi depăşesc competenţele, încălcând Constituţia şi legile privind siguranţa naţională, în sensul că se preocupă şi culeg informaţii despre anumite personalităţi politice îndeosebi din opoziţie dar şi care deţin funcţii în actuala guvernare (lideri de partide, parlamentari, miniştri ş. a.). Pentru a-şi atinge scopul au creat structuri conspirate, astfel că organizarea unităţii informative a SPP a devenit foarte încărcată. Ofiţerii conspiraţi ai SPP sunt infiltraţi în partide politice , în mass-media, în aparatul administrativ al Parlamentului şi al Guvernului şi chiar în SPP.Generalul Burian manifestă interes în obţinerea de informaţii despre adversarii politici ai preşedintelui Traian Băsescu, despre situaţia din instituţiile administraţiei locale(primării, consilii judeţene) conduse de partide adverse ale PDL, despre persoane fizice sau juridice care sponsorizează activităţi electorale şi conexe acestora, precum şi informaţii de la personalul SPP care asigură paza şi protecţia demnitarilor în legătură cu întâlnirile realizate şi discuţiile purtate sau cu mediile frecventate de aceştia” arăta senatorul într-o interpelare parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here