Acasă Info Local Gorghiu agită apele în partid înainte de alegeri

Gorghiu agită apele în partid înainte de alegeri

DISTRIBUIȚI

votPreședintele PNL, Alina Gorghiu, atenționează că în cazul unui eșec în aceste alegeri va demisiona din funcția de președinte, însă alături de ea trebuie să demisioneze și liderii de organizații care nu au atins targhetul impus în județele pe care le reprezintă.

Declarația lui Gorghiu nu convine multor liderii de organizații, aceștia susținând că au ajuns să conducă organizațiile județene în urma unui vot venit din partea a reprezentanților PNL și PDL, iar alegerile care au condus la unificarea din teritoriu au avut loc, majoritatea, în ultimul an. Tocmai din acest motiv liderii județeni consideră injust să fie înlăturați de la conducere, după primul examen electoral. Mai mult, liderii de organizații atrag atenția că în multe județe au fost impuși, pe liste, oameni de la centru, iar eșecul ar trebui să fie al lor.

La Ilfov, lucrurile stau bine, liberalii avand un targhet de 45 la suta la alegerile din 11 decembrie, Marian Petrache obtinand rezultate foarte bune si la alegerile locale.

PSD dă voturi ALDE și PRU, iar PNL ajută PMP 

Liderii PSD au dat dispoziție, în teritoriu, ca o parte din activul partidului să voteze cu ALDE și cu PRU, pentru ca aceste două formațiuni să poată trece pragul electoral la alegerile din 11 decembrie. În ultimul sondaj, realizat de Sociopol, PRU apare pentru prima dată cu 5%, ALDE fiind cotat cu 6 procente. Fără ajutorul PSD, aceste partide sunt departe de scorurile respective.

PSD ar obține la alegeri 43% din voturi, ALDE sub 5%, PRU la fel, PNL 22%, USR 15%, UDMR 6%. În această variantă, PSD nu poate constitui o majoritate de guvernare, chiar dacă va obține 46 – 47%, după redistribuirea voturilor. În altă variantă, PSD ar obține 40% (minusul de 3% se duce spre ALDE și PRU), ALDE și PRU peste 5 procente, restul nu contează, iar alianța de guvernare ar fi clară. Nu în ultimul rând, PSD ar putea forma guvern numai cu ALDE, dacă PRU nu prinde pragul electoral, dar va fi o coaliție ușor de dat jos.

De partea cealaltă, există voci care susțin că și PNL încearcă să ajute, în unele județe unde stă bine, PMP, formațiunea condusă de Traian Băsescu stând în multe sondaje sub pragul electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here