Acasă Economie 13 ACCIDENTE DE MUNCĂ MORTALE RAPORTATE ÎN PRIMA PARTE A ANULUI

13 ACCIDENTE DE MUNCĂ MORTALE RAPORTATE ÎN PRIMA PARTE A ANULUI

DISTRIBUIȚI

accident de muncaControalele compartimentului Securitate si Sănătate în Muncă al ITM Ilfov au vizat, în prima jumătate a anului, preponderent domeniul construcţiilor, comerţul, alimentaţia publică, serviciile de pază şi protecţie, panificaţia și textilele.

În urma controalelor  au fost constatate 1.489 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere cu termene de realizare. Pentru cele constatate în cele 1.252 controale efectuate s-au aplicat 1504 sancţiuni, dintre care 1.404 avertismente şi 100 amenzi în valoare totală de 718.500 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea din funcţiune a trei echipamente de muncă, informează ITM Ilfov.

În ceea ce priveşte autorizarea activităţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost autorizate 28 de persoane juridice, în majoritate cabinete medicale individuale, asociaţii si fundaţii acordându-se şi consultanţă în vederea întocmirii documentaţiei specifice.

Pe parcursul semestrului I 2014, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ilfov a înregistrat 115 evenimente comunicate de angajatori. Au fost cercetate sau sunt în curs de cercetare 13 accidente mortale, două accidente colective si două accidente de muncă în care au fost implicaţi cetăţeni străini. Accidentele s-au produs în domenii de activitate diferite, cum ar fi lucrări de construcţii, activităţi de protecţie si gardă, comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate cu vânzare predominantă de produse alimentare, fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic, alte activităţi anexe transporturilor, alte activităţi poştale şi de curierat, fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie, comerţ cu amănuntul al mobilei, al articolelor de iluminat şi alte articole de uz casnic în magazine specializate. Din punct de vedere al ocupaţiei persoanelor accidentate în muncă, în semestrul I al anului 2014, au fost accidentaţi lucrători care ocupau funcţia de ambalator manual, lucrător comercial, mecanic, şofer, manipulat marfă, agent pază, stivuitorist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here