Acasă Economie 23 milioane de lei pentru eproprierile privind Pasajul suprateran de la Domnești

23 milioane de lei pentru eproprierile privind Pasajul suprateran de la Domnești

DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de hotărâre de guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere aferente Pasajului suprateran de pe DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti, estimând costuri totale de 23 milioane lei pentru plata celor 107 proprietari de imobile.

Pentru prezentul proiect este necesară aprobarea sumei estimate cu titlu de despăgubire, în valoare de 23.002.000 lei aferentă unui număr de 107 imobile, în suprafaţă totală de 44.582 mp, respectiv construcţii şi împrejmuiri, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezentul proiect de hotărâre a Guvernului” se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG, postat spre dezbatere publică pe site-ul ministerului. Potrivit acesteia, suma de 23.002.000 lei aferentă imobilelor rezultă din raportul de evaluare întocmit de către un expert autorizat ANEVAR.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. (CNAIR) din subordinea Ministerului Transporturilor.

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. (CNAIR) din subordinea Ministerului Transporturilor.

În iunie 2016, Cătălin Drula, consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de infrastructură, anunţa că lucrările la pasajul suprateran de la Domneşti ar putea fi întârziate încă două luni, după ce unul dintre ofertanţi a atacat la Curtea de Apel decizia de respingere a contestaţiilor.

Lucrările fuseseră atribuite asocierii Straco – Comnord – Specialist Consulting, pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).

În mai 2016, atribuirea contractului pentru Proiectarea şi execuţia Pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti a fost blocată după ce două contestaţii au fost înregistrate chiar în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora.

SC Drumuri şi Poduri Gheorgheni SRL (locul 3 la licitaţie) şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys S.R.L. – Viadesign R.R.L. (locul 6 la licitaţie) sunt entităţile ce au depus cele două contestaţii.

Pentru procedura de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect ”Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti” au fost depuse două contestaţii, anunţă Compania de Drumuri într-un comunicat.

”Acestea au fost formulate împotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat în data de 06.05.2016, de către S.C. DRUMURI ŞI PODURI GHEORGHENI S.R.L.

şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa – Itinera Spa – Expresconstruct Tys S.R.L. – Viadesign R.R.L. Contestaţiile au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. Conform legislaţiei în vigoare, urmează ca în termen de 20 zile aceste contestaţii să fie soluţionate de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC)”, precizează CNADNR.

S.C. DRUMURI ŞI PODURI GHEORGHENI S.R.L. a avut la licitaţie oferta clasată pe locul 3 (cca 96,8 milioane lei), iar Asocierea MALTAURO SPA etc. a avut oferta clasată pe locul 6 (cca. 105,4 mil. lei). Oferta declarată câştigătoare şi căreia i-a fost atribuită contractul a fost Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. COMNORD S.A. – S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L. care a ofertat circa 91,5 milioane de lei (locul 2).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here