Acasă Anchete 240 de polițiști din Ilfov au luat cu asalt evazioniști din 11...

240 de polițiști din Ilfov au luat cu asalt evazioniști din 11 județe și Capitală 

DISTRIBUIȚI

În urma acţiunii de amploare de miercuri dimineaţă, poliţiştii de investigare a fraudelor Ilfov au depistat 48 de persoane, bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, care au fost conduse la sediul I.P.J. Ilfov pentru audieri. Totodată, în vederea completării probatoriului, poliţiştii au ridicat documente financiar contabile.

Marţi, 24 mai, 240 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 82 de percheziţii la domiciliile a 48 de persoane bănuite de evaziune fiscală, precum şi la sediile firmelor administrate de acestea. Percheziţiile se desfăşoară pe raza judeţului Ilfov (32), a municipiului Bucureşti (20) şi a județelor Dâmbovița (7), Giurgiu (6), Brăila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanța (1), Mehedinți (1), Hunedoara (1) și Prahova (1). Totodată, polițiștii pun în executare 28 de mandate de aducere și citează, în vederea audierii, 20 de martori.SIAS

În fapt, în perioada 2014 – 2016, membrii grupării ar fi inființat 11 societăți cu comportament fantomă și ar fi emis facturi care nu au la bază operaţiuni reale către peste 200 de firme beneficiare, de pe raza județelor menționate, acestea din urmă având ca domeniu de activitate recuperarea de materiale reciclabile, comerțul cu diferite produse alimentare și nealimentare, construcții și presări servicii. Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov a reieşit faptul că administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA şi a impozitului pe profit.

O altă modalitate de fraudare folosită de membrii grupării infracționale a fost introducerea în circuitul financiar evazionist a unor mari cantități de deșeuri metalice colectate, fără documente de provenință și sub valoarea de piață. Astfel, acestea ar fi fost înregistrate doar scriptic în contabilitatea firmelor fantomă și tranzacționate fictiv între acestea.

Din investigații a reieșit că membrii grupării ar fi perceput în schimbul activității infracționale desfășurate un comision care ar fi variat între 1-3% din totalul sumelor rulate prin conturile societăților fantomă, care se ridică la peste 200.000.000 lei. Persoanele în cauză urmează să fie conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here