Acasă Interne 26 iunie, Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

26 iunie, Ziua internațională împotriva consumului și traficului ilicit de droguri

Abordarea provocărilor consumului de droguri în situația crizei de sănătate și umanitare #CARE in CRISES

DISTRIBUIȚI

Pentru marcarea, la nivel național, a Zilei Internaționale împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri – 26 iunie 2022, Agenția Națională Antidrog, în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice în domeniul reducerii cererii și ofertei de droguri, se alătură şi în acest an campaniei Biroului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC), prin organizarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În fiecare an, în ziua de 26 iunie, Biroul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) coordonează campania globală de marcare a Zilei internațională împotriva abuzului și traficului ilicit de droguri, în scopul de a trage un semnal de alarmă şi a determina factorii de decizie implicaţi să acţioneze eficient  pentru a ajuta la creșterea gradului de conștientizare cu privire la problematica consumului de droguri.

În 2022, UNODC abordează provocările transnaționale legate de droguri, care decurg din situațiile de criză.

Ca în fiecare an, Agenția Națională Antidrog se alătură organismelor internaționale, militând pentru protejarea dreptului la sănătate pentru cei mai vulnerabili, inclusiv pentru copii și tineri, pentru persoanele care consumă droguri și pentru persoanele care au nevoie de servicii de asistență integrată în adicții.

Agenția Națională Antidrog va fi prezentă în această perioadă în comunitate, desfășurând, la nivel național, activități de prevenire a consumului de droguri și de consiliere psihologică, la cele mai importante evenimente, concerte, festivaluri, întruniri tematice sau în zonele de agrement din București și din țară.

În acest context, în perioada 23 – 26 iunie a.c., reprezentanții celor 47 de centre de prevenire, evaluare și consiliere antidrog disponibile în întreaga ţară, împreună cu voluntarii antidrog și partenerii instituționali, desfășoară activități de informare și conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităților de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Astfel, participanților la evenimente, li se vor transmise informații, mesaje și recomandări preventive şi de descurajare a consumului de droguri.

Totodată, folosind toate cele trei tipuri de ochelari care distorsionează realitatea (ochelarii care induc efectele consumului de alcool pe timp de zi, ochelarii care induc efectele consumului de alcool în versiunea de noapte şi ochelarii care induc efectele consumului de droguri), vor fi realizate demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive.

Pentru adolescenții care se confruntă cu probleme legate de droguri, Agenția Națională Antidrog derulează, gratuit, de luni până vineri, programul de consiliere psihologică SAFE SPACE, care poate fi accesat la nr. de telefon 0752.79.16.47.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here