Acasă Politic 3 februarie, Ziua Internațională a Alegerilor

3 februarie, Ziua Internațională a Alegerilor

DISTRIBUIȚI

Președintele Autoritӑții Electorale Permanente, Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, a transmis, la 3 februarie 2022, mesajul său pentru Conferința dedicată Zilei Internaţionale a Alegerilor, organizatӑ de Asociaţia Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO).

Oficialul AEP și-a exprimat aprecierea fațӑ de eforturile membrilor ACEEEO de susținere și promovare a tradițiilor și culturii electorale: Suntem norocoși că am construit o tradiție atât de mare în toată regiunea ACEEEO și suntem onorați să împărtӑșim bucuria de a celebra democrația și alegerile libere, să sărbătorim procesele electorale pe care le-am încheiat cu succes, sӑ învățӑm din experiențe comune. Fie ca Ziua Internaționalӑ a Alegerilor să ne amintească mereu de marea responsabilitate și de marele privilegiu pe care le avem de a contribui la progresul administrației electorale din România.

Din partea AEP participӑ la evenimentul online vicepreședintele Vajda Zsombor, membru al Comitetului Executiv al ACEEEO. În contextul evenimentului, vicepreședintele AEP va sublinia angajamentul AEP față de valorile Asociației și va susține o prezentare pe tema bunelor practici asumate de Autoritate ȋn timpul organizӑrii alegerilor ca urmare a provocӑrilor ȋntâmpinate ȋn desfӑșurarea proceselor electorale din ultimii ani.

Marcarea Zilei Internaționale a Alegrilor reconfirmӑ importanța respectӑrii principiilor democratice incluse în tratatele internaționale, legislația și constituțiile naționale și reitereazӑ promovarea transparenței și a eficienței în organizarea și desfășurarea de alegeri libere și corecte.

Evenimentul evidenţiazӑ totodatӑ rolul important al societӑții în consolidarea democrației participative, dar şi nevoia de a angaja publicul larg într-un dialog deschis cu privire la problemele relevante din domeniul electoral.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here