Acasă Economie 4 decembrie 2020 – termenul până la care transportatorii rutieri se pot...

4 decembrie 2020 – termenul până la care transportatorii rutieri se pot înscrie pentru a recupera din taxele de drum plãtite în Germania

DISTRIBUIȚI

Companiile de transport rutier din România care au achitat taxe de drum în Germania mai au termen pânã vineri, 4 decembrie 2020, pentru a se înregistra în vederea rambursãrii unei pãrți din taxele achitate în perioada 2017 – 2020.

Firmele se pot înregistra pe platforma www.tollreclaim.com/ro/home-ro, pusã la dispoziție de firma de avocaturã Hausfeld din Germania și compania eClaim GmbH, în parteneriat cu Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Toate firmele care au plãtit suplimentar taxe de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, iar conform datelor actuale, aceasta se ridicã între 4% și 7%. Estimãrile inițiale aratã cã transportatorii rutieri din România pot primi înapoi pânã la 5.000 euro/camion pentru ultimii 3 ani din taxele de drum plãtite în Germania.

În prezent, taxa de drum în Germania (pentru camioane de peste 18 tone, de la 4 axe) este de 18,7 eurocenți pentru camioanele Euro 6 și de 19,8 eurocenți pentru camioanele Euro 5.

La 28 octombrie 2020, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis cã modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcã legislația europeanã. La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate cã acest lucru nu este permis în legislația europeanã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here