Acasă Cultura 400 de artiști participă la o paradă a costumelor populare, românești și...

400 de artiști participă la o paradă a costumelor populare, românești și internaționale, pe străzile Capitalei

DISTRIBUIȚI

 Peste 400 de artiști își vor prezenta costumele, cântecele și dansurile, într-o paradă în inima Capitalei, sărbătorind diversitatea culturală sâmbătă, 17 iunie, de la ora 14:00, în cadrul unui eveniment care marchează deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Parada #FIF2023 va porni din Piața George Enescu (Ateneul Român) pe Calea Victoriei, devenită pietonală, și va conduce artiștii și publicul spre Piața Victoriei, până pe Șoseaua Kiseleff – unde, de la ora 15:00, va începe programul artistic, care reunește, pe scena festivalului, vedete de muzică populară, ansambluri și orchestre reprezentative pentru toate regiunile țării, minorități și comunități naționale și ansambluri internaționale.

O tradiție în cadrul evenimentului și o referință în peisajul cultural, prin prezentarea, într-o manieră unică, a folclorului autentic național și internațional, parada costumelor va putea fi admirată, sâmbătă, atât de publicul fidel al evenimentului, cât și de bucureștenii și turiștii care participă la programul estival al Municipalității – „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”.

Pentru a celebra multiculturalismul, în cadrul acestei ediții a festivalului vor participa la paradă ansamblurile profesioniste internaționale: Ansamblul „Nastroenie” din BULGARIA, Ansamblul „Sveti Sava” din SERBIA și Ansamblul „Anadolu Folklor Vakfi” din TURCIA. Alături de acestea, vor oferi reprezentații ansamblurile „Junii căluşarilor” (Olt), „Tigrii Carpaţilor” (Argeș), „Cununa Carpaţilor” (București), „Mureşul” (Târgu Mureş), „Transilvania” (Baia Mare), „Burnasul” (Alexandria), „Ciprian Porumbescu” (Suceava), minoritățile: bulgară – Ansamblul „Asiga” (Tulcea), slovacă – Ansamblul „Datelinka” (Bihor), ucraineană – Ansamblul „Kozaciok” (Suceava), romă – Ansamblul „Phralipen” (Tulcea), greacă – Ansamblul „Ellas” (Bucureşti), turco-tătară – Ansamblul „Tuna” (Tulcea) și fanfarele: Fanfara din Cozmești (Iași), Fanfara din Bănia (Caraş – Severin).

Sâmbătă și duminică, pe Șoseaua Kiseleff, orașul sărbătorește tradițiile românești și internaționale la Festivalul Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”!

Restricții rutiere

În vederea desfășurării evenimentului, traficul rutier va fi restricționat între Piațeta Regelui (Șoseaua Pavel D. Kiseleff cu strada Arhitect Ion Mincu) și Piața Victoriei, pe strada Monetăriei (toată strada, de la intersecția cu Bulevardul Ion Mihalache), începând de vineri, 16 iunie 2023, ora 20:00 și va fi reluat luni, 19 iunie 2023, începând cu ora 06:00.

Programul complet al evenimentului: https://www.creart.ro/programul-festivalului-international-de-folclor-muzici-si-traditii-in-bucuresti-2023/

2 COMENTARII

  1. […]  Peste 400 de artiști își vor prezenta costumele, cântecele și dansurile, într-o paradă în inima Capitalei, sărbătorind diversitatea culturală sâmbătă, 17 iunie, de la ora 14:00, în cadrul unui eveniment care marchează deschiderea Festivalului Internațional de Folclor „Muzici și Tradiții în București”, organizat de Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here