Acasă Cultura 46 de lucrări de artă semnate de Pablo Picasso, expuse la Muzeul...

46 de lucrări de artă semnate de Pablo Picasso, expuse la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

Aproape 50 de opere de artă semnate de Pablo Picasso au ajuns în Bucureşti şi vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă. Sunt tablouri care au aparţinut familiei artistului spaniol şi care valorează sute de milioane de euro. Paza muzeului a fost sporită considerabil, iar transportul operelor de la Paris a fost făcut pe un traseu secret.

Sunt 46 de lucrări de artă semnate de Pablo Picasso, picturi în ulei, gravuri şi desene. Vor putea fi admirate începând cu 27 septembrie la Muzeul de Artă Recentă din Bucureşti.

„Femeia cu braţele încrucişate” este una dintre piesele de rezistenţă ale expoziţiei Efectul Picasso. Este lucrarea de pe afiş. Reprezintă două dintre iubitele artistului spaniol.

Cea mai valoroasă lucrare este un nud la scară mare al lui Jaqueline, cea de-a doua soţie a pictorului şi ultima.

Valoarea artistică a tablourilor este inestimabilă, iar cea financiară, de ordinul sutelor de milioane de euro.

Paza muzeului a fost întărită considerabil, iar traseul pe care au fost aduse operele de la Paris a fost ţinut secret.

Expoziţia celebrează 50 de ani de la moartea lui Pablo Picasso.

Alte 40 de muzee din lume deschid expoziții dedicate artistului. Alături de operele lui Picasso vor sta lucrări ale unor artişti români precum Mircea Cantor, Marian Zidaru sau Neculai Păduraru,  care s-au raportat la marele pictor spaniol, l-au admirat sau l-au criticat şi ironizat. Sursa:stiri.tvr.ro

 

3 COMENTARII

  1. […] Aproape 50 de opere de artă semnate de Pablo Picasso au ajuns în Bucureşti şi vor fi expuse la Muzeul de Artă Recentă. Sunt tablouri care au aparţinut familiei artistului spaniol şi care valorează sute de milioane de euro. Paza muzeului a fost sporită considerabil, iar transportul operelor de la Paris a fost făcut pe […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here