Acasă Social
DISTRIBUIȚI

Nu-i lăsați pe bunici singuri de Crăciun, ne cere Papa Francisc

Chiar dacă e pandemie, chiar dacă bunicii nu ne pot vizita, să nu-i lăsăm singuri: să mergem noi la ei, să îi sunăm, să împărtășim cu ei sărbătoarea. Este dorința Papei Francisc, pentru Crăciun.

În discursul său de felicitare a angajaţilor Vaticanului, Suveranul Pontif s-a rugat ca Sărbătorile de Crăciun să aducă puţină linişte şi seninătate tuturor celor care sunt copleşiţi de griji în această perioadă.

Papa a spus că în această perioadă de Sărbători, atunci când ”un bunic sau o bunică din familie nu se poate deplasa, să fie vizitaţi la ei acasă, respectând normele impuse de pandemie, dar să nu fie lăsaţi singuri”.

”Iar dacă nu putem merge la ei, măcar să le dăm un telefon şi să vorbim cu ei. Însă, dacă se poate, să petrecem puţin timp cu ei”, a spus papa.

A insistat să nu fie neglijaţi bunicii şi cei vârstnici, pentru că ”ceea ce facem pentru ei vor face copiii noştri pentru noi”.

Papa a spus că se roagă, de asemenea, pentru cei care au nevoie de ajutor, atât financiar cât şi psihic, să primească darul liniştii şi al seninătăţii. El i-a citat în acest sens pe copii şi pe adolescenţi, care au fost afectaţi în această perioadă de izolare şi de învăţământul la distanţă. – Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here