Acasă Economie 50 de miliarde de lei prin Programul ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale

50 de miliarde de lei prin Programul ”Anghel Saligny” pentru comunitățile locale

DISTRIBUIȚI

”Un program care aduce România la zi”

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, la 11 august a.c., programul ”Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei pentru șase ani, un program pentru apă, drumuri și canal, dar și o ordonanță pentru actualizarea prețurilor la contractele publice. Este vorba despre o ordonanță de urgență pentru actualizarea prețurilor pentru contracte publice. ”Cred că e primul exemplu în UE unde există o asfel de OUG. Și de ce este diferit și este important? Pentru că am ținut foarte tare ca această OUG să aibă criterii clare pentru creșterea, dar și scăderea prețurilor. Deci dacă vor crește prețurile, să fie contracte modificate. Dacă scad prețurile, să fie contracte modificate. Deci în ambele sensuri mergem, nu doar într-o direcție, pentru că prețurile se schimbă și în sus, și în jos”, a anunțat Cîțu.

Despre OUG privind programul național de investiții, premierul a spus că ”e inadmisibil ca în 2021 să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, canalizare sau apă. Lucruri de bază pe care trebuia să le facem sau puteam să le avem și până acum făcute, care trebuiau făcute acum 10 – 20 de ani de zile, le facem în acest moment”.

Nu e același program ca al PSD. ”De aici au fost scoase săli de sport și alte obiective care nu aduceau dezvoltare. Au rămas lucrurile de bază pentru toți românii, pe care le dorim cu toții: canalizare, apă și asfaltare. E un program care aduce România la zi, cel puțin. Și ar trebui să terminăm cu această ipocrizie, ca nu sunt două Românii, e o singură Românie și toți românii ar trebui să aibă acces la drumuri, apă și canalizare”, a precizat șeful Guvernului.

Criteriile de alocare ”sunt foarte simple”. ”Un criteriu foarte clar va fi că acolo unde nu avem canalizare și apă e complicat să începi să justifici că vrei să-ți asfaltezi drumul, pentru că apoi va însemna să spargi iar drumul să bagi canalizare și apă. Criteriile sunt foarte simple, nu sunt politice: toată România are nevoie de dezvoltare. Noi nu împărțim în două România. Sunt aceleași criterii pe care le folosesc în evaluarea tuturor miniștrilor și a reformelor pe care le fac miniștriii și mi-ar plăcea mai mult o discuție despre ce reforme facem în Guvern și așa mai departe”, a precizat prim-ministrul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here