Acasă Educatie Instituțiile de învățământ superior vor elabora propriile metodologiile pentru promovarea în cariera...

Instituțiile de învățământ superior vor elabora propriile metodologiile pentru promovarea în cariera didactică pe un post vacant

DISTRIBUIȚI

Instituţiile de învăţământ superior vor elabora propriile metodologii de organizare şi desfăşurare a examenelor pentru promovarea în cariera didactică pe un post vacant, conform metodologiei-cadru de promovare în cariera didactică în învăţământul superior aprobată de Guvern.

”Astfel, instituţiile de învăţământ superior vor putea propune pentru promovarea în cariera didactică, începând cu anul universitar 2023/2024, posturi didactice vacante, având cadrul legal asigurat, în baza autonomiei universitare şi cu încadrarea strictă, pentru instituţiile de învăţământ de stat, în cheltuielile de personal aprobate ”.

În octombrie 2023, Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică proiectele de Metodologie-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului de promovare în cariera didactică în învăţământul superior.

Metodologia stabileşte cerinţele minime pentru prezentarea la concurs, modul de organizare şi de desfăşurare a acestuia, de soluţionare a contestaţiilor, conflictele de interese şi incompatibilităţile, în vederea asigurării calităţii, a respectării eticii şi deontologiei universitare şi a legislaţiei în vigoare.

Promovarea în carieră se realizează prin examen, iar posturile vacante destinate promovării în cariera didactică se aprobă anual de Senatul instituţiei de învăţământ superior, la propunerea Consiliului de Administraţie.

Anunţul privind organizarea examenului se publică cu cel puţin două luni înainte de data desfăşurării primei probe de examen. Înscrierea la examen începe în ziua publicării pe site-ul instituţiei de învăţământ superior a anunţului privind examenul pentru ocuparea postului vacant şi se încheie cu 15 zile calendaristice înaintea desfăşurării primei probe de examen.

 

3 COMENTARII

  1. […] Instituţiile de învăţământ superior vor elabora propriile metodologii de organizare şi desfăşurare a examenelor pentru promovarea în cariera didactică pe un post vacant, conform metodologiei-cadru de promovare în cariera didactică în învăţământul superior aprobată de Guvern. ”Astfel, instituţiile de învăţământ superior vor putea propune pentru promovarea în cariera didactică, începând cu anul universitar 2023/2024, posturi […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here