Acasă Info Local 80 de locuri pentru refugiați în căminele de la Măgurele

80 de locuri pentru refugiați în căminele de la Măgurele

DISTRIBUIȚI

refugiatiMinisterul Educatiei a solicitat săptămâna trecuta Universitatii Bucuresti sa comunice cate locuri disponibile pentru gazduirea de refugiati exista la aceasta institutie de invatamant superior, a declarat pentru Hotnews.ro rectorul Mircea Dumitru. “O sa le oferim acestor oameni care sunt intr-o situatie disperata 80 de locuri in caminele de studenti de la Magurele, de la Facultatea de Fizica, si putem sa le oferim consiliere psihologica, daca ei vor solicita”, a precizat Dumitru.

“Ministerul Educatiei voia sa se asigure cate locuri putem oferi. Noi avem peste 5.000 de locuri disponibile in caminele Universitatii si putem oferi, in momentul de afata, pentru ca in aceste camine de la Magurele gradul de ocupare este de 50 – 60%”, a declarat Dumitru.

Solicitarea a venit “acum cateva zile, saptamana trecuta”, insa autoritatile nu au precizat care sunt pasii urmatori, a precizat Dumitru.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a precizat ca si Universitatea Politehnica din Bucuresti a raspuns ca poate acorda 150 de locuri de cazare si ca “asteptam in continuare oferte si de la alte universitati”.- PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here