Acasă Anchete Surugiu, reținut in urma actiunii politiei de la Bragadiru si Buftea

Surugiu, reținut in urma actiunii politiei de la Bragadiru si Buftea

DISTRIBUIȚI

Joi noaptea, Iulian Surugiu a fost rețint pentru 24 de ore, după audieri îndelungate.

Reamintim că ieri au avut loc 45 de percheziţii în Bucureşti, Bragadiru şi Buftea, precum şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, în vederea ridicării de documente financiar-contabile şi înscrisuri de la sediul social al unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, cu privire la care există indicii temeinice de comitere a infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Existau informaţii potrivit cărora perchezițiile au avut loc și la locuinţa lui Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Se pare că acesta ar controla prin intermediari o firmă.iulian_surugiu

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte-încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/ prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la aproximativ 8 milioane lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată”, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

În cauza înregistrată la PCAB se efectuează acte de cercetare specifice fazei de urmărire penale faţă de 28 de suspecţi, împotriva cărora s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, respectiv complicitate la evaziune fiscală.

În vederea asigurării prezenţei la audieri au fost emise 28 de mandate de aducere. În cauză, organele de urmărire penală beneficiază de sprijin de specialitate din partea poliţiştilor din cadrul DGPMB – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale, la acţiune participând şi poliţişti de la IGPR – SIAS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here