Acasă Educatie 93,4% dintre elevii din clasa a VIII-a au participat la simularea Evaluării

93,4% dintre elevii din clasa a VIII-a au participat la simularea Evaluării

DISTRIBUIȚI

Rata de prezență la proba de Limba și literature română a simulării examenului de Evaluare Națională a fost 93,4% (peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi), anunță Ministerul Educației. Din cauza tentativelor de fraudă, au fost eliminați 6 elevi

Platforma destinată evaluării digitalizate a funcționat în parametri optimi pe toată durata derulării procesului de încărcare a lucrărilor, cu excepția unui interval de aproximativ 20 de minute, însă fără a se înregistra blocaje.

Simularea continuă marți, 6 februarie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 23 februarie și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru adoptarea unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog, cu excepția situațiilor în care există solicitare scrisă a elevului/a părintelui.

2 COMENTARII

  1. […] Rata de prezență la proba de Limba și literature română a simulării examenului de Evaluare Națională a fost 93,4% (peste 164.600 de elevi prezenți din numărul celor înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent (176.266 de elevi), anunță Ministerul Educației. Din cauza tentativelor de fraudă, au fost eliminați 6 elevi Platforma destinată evaluării digitalizate a […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here