Acasă Economie A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în...

A 2-a ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp va avea loc în Măgurele între 14-16 iunie

DISTRIBUIȚI

Pentru al doilea an consecutiv, Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment care conectează cercetătorii cu antreprenorii și studenții, revine în orașul Măgurele. Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe la cea de-a doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp, între 14-16 iunie, la Sala de festivități IFIN-HH și Conacul Oteteleșanu.

Scopul Laser Valley Innovation Bootcamp este să faciliteze colaborarea dintre cercetătorii de la Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare, antreprenori și studenții pasionați de antreprenoriat. Participanții vor fi împărțiți în echipe mixte, lucrând împreună pentru a iniția proiecte inovatoare sau pentru a avansa cu dezvoltarea proiectelor de cercetare existente.

Pe durata celor trei zile, cercetătorii din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare vor colabora cu antreprenori din domeniul tehnologic, alături de studenți, pentru a dezvolta noi proiecte, tehnologii și business-uri. Proiectele vor fi prezentate unui juriu, în ultima zi de eveniment, iar cele mai promițătoare vor fi premiate.

Laser Valley Innovation Bootcamp va aduce și o serie subiecte relevante pentru participanți, pe parcursul celor trei zile de activități, livrate de oameni relevanți din industrie. Printre subiectele de discuție se află dezvoltarea sustenabilă și finanțarea proiectelor, crearea de produse minim viabile sau transferul tehnologic.

Evenimentul se derulează sub patronajul Ministerului Cercetării, având suportul Consiliului Județean Ilfov și Primăriei Orașului Măgurele. Cei prezenți vor avea ocazia să se alăture unor paneluri de discuție, care le vor asigura interacțiunea cu reprezentanți din mediul academic, precum Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Universitatea din București și Academia de Studii Economice și din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare de pe platforma de fizică din orașul Măgurele. În plus, vor fi organizate și workshop-uri și sesiuni de mentorat, unde participanții vor putea interacționa cu reprezentanți din companii de top precum Google, Bitdefender și UiPath.

„Laser Valley Innovation Bootcamp sprijină colaborarea dintre cercetători de marcă, mediul de afaceri și studenți. Avem în România tineri cu un potențial uriaș, mințile strălucite pe care împreună trebuie să le susținem în continuare prin burse și programe de cercetare, atât în sectorul public, cât și în mediul academic și privat. Salut eforturile și deschiderea tuturor celor implicați în acest proiect atât de important pentru cercetarea și inovarea din România”, a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

 

1 COMENTARIU

  1. […] Pentru al doilea an consecutiv, Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment care conectează cercetătorii cu antreprenorii și studenții, revine în orașul Măgurele. Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe la cea de-a doua ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp, între 14-16 iunie, la Sala de festivități IFIN-HH și Conacul Oteteleșanu. Scopul Laser […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here