Acasă Economie A fost aprobat PUZ-ul pentru Metroul 1 Mai – Otopeni 

A fost aprobat PUZ-ul pentru Metroul 1 Mai – Otopeni 

DISTRIBUIȚI

metrou_otopeniConsiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, la 29 septembrie, Planul Urbanistic Zonal privind realizarea Liniei de metrou – Magistrala 6 – 1 Mai – Otopeni – Tronson 1, Sector 1. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Magistrala M6 va avea o lungime de 14 km cu 12 statii si, odata cu punerea ei in functiunie, durata de deplasare pe traseul Gara de Nord – Aeroport Otopeni se va reduce de la 59,5 minute la 23,4 minute.

 Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: “Despre necesitatea realizarii cat mai urgente a acestui proiect important pentru capitala, am discutat la Bruxelles, la intalnirea pe care am avut-o cu doamna Comisar European Corina Cretu. Este unul dintre proiectele importante ale Planului De Mobilitate Urbana Durabila 2016 – 2030, fiind esential pentru zona Metropolitana Bucuresti – Ilfov.Magistrala M6 realizeaza legatura directa si rapida intre Municipiului Bucuresti si cel mai important aeroport din tara Aeroportul International Henri Coanda, dar creeza si posibilitatea relationarii directe intre Municipiul Bucuresti si localitatile zonei metropolitane, crescand mobilitatea populatiei pe moduri de transport prietenoase cu mediul”.

Dupa aprobarea PUZ, urmatorul pas este obtinerea autorizatiei de construire. In acest sens, Primaria Municipiului Bucuresti va face demersurile pentru ca institutia responsabila de realizarea acestei magistrale, Ministerul Transportului, sa obtina cat mai rapid autorizatia de construire in vederea demararii lucrarilor la acest proiect.

 Odata finalizata, noua magistrala va crea corespondente cu celelalte magistrale de metrou existente si va atrage investitii in zonele slab construite din zona periferica nordica a municipiului Bucurestui si zona periferica si nordica o orasului Otopeni;

De asemenea, realizarea investitiei se afla in stransa legatura cu construirea sitemului park&ride la intratrea in Municipiul Bucuresti, dar si cu realizarea nodurilor intermodale in zona de nord a orasului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here