Acasă Economie A fost aprobată ultima expropriere pe culoarul de bază al Autostrăzii de...

A fost aprobată ultima expropriere pe culoarul de bază al Autostrăzii de Centură București – A0 Sud

DISTRIBUIȚI

Hotărârea de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada de Centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52+770-km 100+900”, pe raza localităţilor Vidra, Jilava, 1 Decembrie, Dărăşti-Ilfov, Măgurele, Bragadiru, Domneşti, Ciorogârla şi Cornetu din judeţul Ilfov şi Grădinari şi Joiţa din judeţul Giurgiu a fost adoptată.

A intrat în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial, devenind aplicabilă începând cu 21 august 2020, anunță secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu.

La 18 august au început primele lucrări de construcție la Autostrada de Centură București (A0). Primul lot care a intrat în construcție este lotul 2 din A0 Sud, câștigat de turcii de la Alsim Alarko. Până la emiterea autorizației de construire pentru tot sectorul sudic, turcii au front de lucru doar pe 1,7 kilometri (km 69+000 şi km 70+700).

Loturile 1 și 2 din Autostrada de Centura București Sud au fost câștigate de către constructorul turc Alsim Alarko. Lotul 3 din A0 Sud a fost câștigat de către grecii de la Aktor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here