Acasă Economie A fost semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă-canal pentru Cornetu, Ciorogârla...

A fost semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă-canal pentru Cornetu, Ciorogârla și Domnești

DISTRIBUIȚI

La 15 septembrie a.c., a fost semnat contractul de execuție lucrări R-09 „Extindere reţele alimentare cu apă, reţele de canalizare, staţii de pompare apă uzată în Cornetu, Ciorogârla, Domnești”.

Acest contract este parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Ilfov, în perioada 2014 – 2020“, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) și are o valoare de 77.960.365,64 lei fără TVA.

Contractul include realizarea de lucrări la infrastructura publică de alimentare cu apă şi de canalizare din localitățile Cornetu, Ciorogârla și Domnești. De asemenea, presupune execuția construcțiilor civile, a instalațiilor mecanice, electrice și de automatizare, inclusiv furnizarea și montarea echipamentelor aferente, în scopul reabilitării şi extinderii reţelelor publice de alimentare cu apă, a reţelelor publice de canalizare şi a staţiilor de pompare apă uzată, în conformitate cu cerinţele, impunerile şi restricţiile specificate în documentația de achiziții.

Durata de execuție a lucrărilor este de 35 de luni de la data ordinului de începere, la care se adaugă 36 de luni, perioada de notificare a defectelor.

Obiectivul general al măsurii de investiții îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată, spre beneficiul mediului și al populației, în vederea îndeplinirii obligațiilor de conformare a României la Tratatul de Aderare.

În Cornetu rețeaua de distribuție va fi extinsă cu peste 19 kilometri, iar rețeaua de canalizare va fi reabilitată acolo unde este cazul. Rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 26 de kilometric și vor fi realizate 0 noi stații de pompare apă uzată.

În Ciorogârla, rețeaua de distribuție va fi extinsă cu peste 31 de kilometric, cea de canalizare cu 28 de kilometric și vor fi realizate 13 noi stații de pompare apă uzată.

În Domnești, rețeaua de distribuție va fi extinsă cu aproape 20 de kilometric, cea de canalizare cu peste 27 de kilometric și vor fi realizate 18 noi stații de pompare a apei uzate.

”Tratez problema infrastructurii edilitare cu maximă seriozitate. Am mai spus-o, îmi doresc pentru ilfoveni o îmbunătățire a condițiilor de locuire. Drept urmare, ritmul de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, precum și a celor de gaze naturale trebuie accelerat. Acesta este un proces firesc pentru comunitatea dezvoltată, la standarde occidentale, pe care ne-o dorim cu toții în Ilfov”, a declarat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean, prezent la evenimentul care a avut loc la sediul companiei Apă Canal Ilfov de la Otopeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × 5 =