Acasă Economie A fost semnat primul contract pentru realizarea Magistralei M6 (1 Mai-Otopeni)

A fost semnat primul contract pentru realizarea Magistralei M6 (1 Mai-Otopeni)

DISTRIBUIȚI

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru noua linie de metrou – Magistrala 6, pentru Lotul I, 1 Mai-Tokyo, a fost semnat cu Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS – Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS.

Secțiunea cuprinsă între 1 Mai – Tokyo are un traseu de 6,6 km și cuprinde 6 stații: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo. Valoarea contractului este de 1,2 miliarde de lei, fără TVA.

Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, reamintește că ”metroul și trenul metropolitan reprezintă singura soluție pentru rezolvarea traficului în Regiunea București Ilfov, devenind coloana vertebrală a infrastructurii de transport public, așa cum am stabilit și în PMUD”.

Pentru cel de-al doilea tronson, Tokyo – Aeroport Henri Coandă, au fost depuse trei oferte, toate din partea unor companii din Turcia. Este vorba despre proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1.2 (Tokyo – Aeroport Otopeni), care are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații (Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni). Valoarea contractului este de 2,38 miliarde de lei, fără TVA.

Proiectul Magistralei M6 a fost deblocat de Guvern în ședința din 2 octombrie 2021, iar licitația a fost lansată în data de 19 octombrie 2021.

Magistrala de metrou M6 este prima linie de transport public de mare capacitate care va uni Bucureștiul de la Nord la Sud și prima magistrală care va lega direct Capitala de localități din Ilfov (Otopeni-București-Jilava).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here