Acasă Politic A fost semnată decizia de numire a LCK în funcția de procuror...

A fost semnată decizia de numire a LCK în funcția de procuror șef al Parchetului European

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Parlamentului European şi ministrul finlandez al Afacerilor Europene, David Sassoli şi Tytti Tuppurainen, au semnat, miercuri seara, printre alte documente, decizia de numire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Parchetului European.

Parlamentul European a publicat, miercuri, ceremonia de semnare a deciziei de numire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Parchetului European. Documentul a fost semnat de preşedintele Parlamentului European şi de ministrul finlandez al Afacerilor Europene, David Sassoli şi Tytti Tuppurainen.

Liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei preşedinţilor, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al Parlamentului European, anunță Mediafax

În luna iulie, Parlamentul European a reiterat faptul că susţine candidatura fostei şefe DNA pentru funcţia de procuror-şef european.

Biroul Procurorului Public European, care va avea sediul la Luxembourg, va fi o instituţie independentă a Uniunii Europene care va fi responsabilă cu anchetarea, urmărirea penală şi aducerea în faţa justiţiei a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene (fraude, corupţie, fraude transfrontaliere cu TVA de peste 10 milioane de euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here