Acasă Economie A luat ființă Societatea de Transport București SA

A luat ființă Societatea de Transport București SA

DISTRIBUIȚI

­Acționari: Consiliul General al Capitalei și Consiliul Județean Ilfov

 A fost aprobat proiectul de hotărâre privind transformarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) în societate pe acţiuni – cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA. Acţionarii sunt Primăria Capitalei, prin Consiliul General, şi Consiliul Judeţean Ilfov. Noua societate are un capital social de 129 de milioane de lei, iar personalul regiei va fi preluat şi reîncadrat pe aceleaşi funcţii.

”Prin transformarea în societate pe acţiuni a RATB se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu o marjă de profitabilitte şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Actualul director al RATB, Adrian Sorin Mihail, a fost mandatat să îndeplinească toate formalităţile referitoare la reorganizarea RATB.

Despre reorganizarea RATB se vorbeşte încă din 2016, când Consiliul General al Municipiului București aprobase studiul de oprtunitate în acest sens, iar Municipalitatea promitea ca regia să fie transformată până la începtului anului. – CĂLIN MATEI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here