Acasă Info Local Acord de parteneriat între provincia Jiangsu şi judeţul Ilfov

Acord de parteneriat între provincia Jiangsu şi judeţul Ilfov

DISTRIBUIȚI

În perioada 30 octombrie – 8 noiembrie, o delegaţie a Consiliului Judeţean Ilfov, condusă de vicepreşedintele Rizia Tudorache, a efectuat o vizită în provincia Jiangsu din Republica Populară Chineză.

Cu acest prilej, în capitala provinciei, Nanjing, a fost semnat Acordul între județul Ilfov și provincia Jiangsu privind stabilirea unui parteneriat de lucru bazat pe relații de prietenie. De asemenea, s-au discutat oportunitățile de colaborare și cooperare în domeniile comune de interes, precum tehnologia high-tech, mediu, energie verde, industria farmaceutică, agricultură, infrastructură, comerț, educație și cercetaree, turism.
În semn de prietenie, reprezentanţii provinciei Jiangsu au propus reprezentanţilor Consiliului Județean Ilfov un copac – simbol al relației dintre județul Ilfov și provincia Jiangsu.

Apoi, delegaţia Consiliului Judeţean Ilfov a vizitat Parcul Industrial din Suzhou şi s-a întâlnit cu liderii Guvernului Municipal din Suzhou. Viceprimarul Guvernului Municipal din Suzhou, Yang Zhiping, a adresat felicitări delegației Consiliului Județean Ilfov pentru semnarea Acordului.

În cadrul întâlnirii au fost discutate oportunitățile de cooperare în baza Acordului semnat, cu accent pe educație și cercetare, agricultură și industria farmeceutică. În vizită la Institutul de Schimburi şi Comerț din Suzhou delegaţiei române i-au fost prezentate sistemele de educație din România și din Republica Populară Chineză și au fost discutate propunerile de cooperare.

Delegaţia ilfoveană s-a întâlnit şi cu reprezentanţii STRE International, specializaţi în energia verde. Delegaţiei române i-a fost prezentată Tehnologia de Gazeificare a Biomasei (Biomass Gasification Technology) şi au fost discutate oportunitățile de investiție în România, precum și dezvoltarea unor potențiale proiecte comune, anunță Biroul de Presă al CJ Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here