Acasă Politic Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire...

Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

 Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ministrul apărării naționale marocan, Abdeltif Loudyi,, au semnat, la Rabat, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar și tehnic, o premieră în relația dintre cele două țări.

Acordul, primul document de acest fel semnat între România și Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării în domenii de interes reciproc precum industria de apărare, instruirea personalului în instituții militare, pregătirea și exercițiile, medicina militară şi securitatea cibernetică.

„Sunt convins că acest acord, care reprezintă o premieră, va oferi imboldul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România și Regatul Maroc, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul apărării naționale cu ocazia semnării acordului.

În cadrul întrevederii bilaterale, miniștrii Tîlvăr şi Loudyi au abordat subiecte de interes comun privind relația româno-marocană, cu accent pe cooperarea în domeniul tehnico-militar și pe situația de securitate globală, reliefând particularitățile continentului african. În context, ministrul Angel Tîlvăr a adresat părții marocane invitația de a participa la cea de-a noua ediție a celei mai mari expoziții de tehnică militară și de securitate din zona Europei de Est – Black Sea Defence and Aerospace BSDA 2024, care va avea loc la București, la finalul lunii mai, invitație acceptată de omologul de la Rabat.

În final, ministrul Tîlvăr a subliniat că Strategia Națională a României pentru Africa oferă viziunea necesară pentru angajamentele viitoare ale țării noastre pe continent, inclusiv pe palierul securitar.

Cei doi oficiali au convenit asupra continuării dialogului pe teme de interes comun și intensificarea cooperării în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale din care fac parte România și Regatul Maroc.

2 COMENTARII

  1. […]  Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ministrul apărării naționale marocan, Abdeltif Loudyi,, au semnat, la Rabat, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar și tehnic, o premieră în relația dintre cele două țări. Acordul, primul document de acest fel semnat între România și Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here